Fyra unga leende personer med svarta byxor och gröna tröjor står bredvid varandra med armarna om varandra.

Våra glada medarbetare Haris Nalic, Michelle Andersson, Vanya Jansson och Andreas Larsson.

Med start den 12 juni åker ett gäng glada medarbetare från Föreningen Furuboda runt i Yngsjö med omnejd för att träffa och prata med kommunens invånare som bor nära Furuboda folkhögskola. Syftet är att informera om Furuboda och dess verksamhet.

Furuboda har under många år arbetat systematiskt med att skapa möjligheter och resurser för alla människor att kunna studera på folkhögskola. Den genomgående trenden är att offentliga och statliga medel minskar till deltagare med funktionsnedsättningar på folkhögskola, men behoven för människor med funktionsnedsättning i Sverige minskar inte.

Genom att prata med Furubodas medarbetare, som kommer vara klädda i gröna jackor och tröjor, kommer man få en chans att diskutera vad mer vi kan göra tillsammans för att fler människor, med eller utan funktionsnedsättning kommer kunna gå på Furubodas folkhögskola i Yngsjö.