Furubodas medarbetare som i dagarna gör hembesök i Kristianstads kommun har alltid legitimation/Furuboda ID och bär gröna kläder med Furubodas logo.

De samlar inte in kontanter utan vill informera om Furuboda och berätta varför Föreningen Furuboda behöver fler medlemmar och månadsgivare.

Med start den 12 juni åker ett gäng glada medarbetare från Föreningen Furuboda runt i Yngsjö med omnejd för att träffa och prata med kommunens invånare som bor nära Furuboda folkhögskola. Syftet är att informera om Furuboda och dess verksamhet.

Furuboda har under många år arbetat systematiskt med att skapa möjligheter och resurser för alla människor att kunna studera på folkhögskola. Den genomgående trenden är att offentliga och statliga medel minskar till deltagare med funktionsnedsättningar på folkhögskola, men behoven för människor med funktionsnedsättning i Sverige minskar inte.

Genom att prata med Furubodas medarbetare, som kommer vara klädda i gröna jackor och tröjor, kommer man få en chans att diskutera vad mer vi kan göra tillsammans för att fler människor, med eller utan funktionsnedsättning kommer kunna gå på Furubodas folkhögskola i Yngsjö.