Föreningen Furuboda driver folkhögskola, arbetsmarknadsutbildningar, konferensverksamhet samt assistansbolag. Verksamheten bedrivs på vår huvudanläggning söder om Åhus och vid våra filialer i Kristianstad, Malmö, Lund och Karlskrona.

Vår vision: ”Självständiga och ansvarstagande människor med full delaktighet i ett öppet och tillgängligt samhälle”

 


Vi söker:

  • SFI-lärare – Kristianstad
  • Arbetskonsulent/Studiecoach – Malmö
  • Pedagoger m behörighet i matematik, naturkunskap, svenska, samhällskunskap

Se nedan.


Pedagoger m behörighet i matematik, naturkunskap, svenska, samhällskunskap

Vi söker dig som är lärare och är behörig i någon kombination av ämnena matematik, naturkunskap, svenska och/eller samhällskunskap. Vi söker i första hand dig som: – är engagerad, nyfiken, kreativ och flexibel – ser möjligheter i undervisningen – har god samarbetsförmåga – har lärarexamen med behörighet att undervisa i några av ämnena på gymnasienivå Erfarenhet från folkhögskola är meriterande. Vi ser gärna att du har en erfarenhet av arbete med människor med funktionsnedsättning och/eller egen erfarenhet av funktionsnedsättning. Den personliga lämpligheten är viktig.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsterna innebär undervisning i någon kombination av ämnena matematik, naturkunskap, svenska och/eller samhällskunskap. För undervisning i främst allmän kurs på folkhögskola. Undervisning förekommer även i andra kurser på andra nivåer. Som pedagog arbetar du i team med övriga lärare och assistenter.

Ange löneanspråk.

Tjänsternas storlek är beroende av vilka ämnen du är behörig i. Anställningen kan komma att inledas med provanställning. Tillträde augusti 2017.

Kontaktperson: Jenny Anderberg, Rektor/verksamhetschef jenny.anderberg@furuboda.se 076-555 88 80

Ansökan skickas till ansokan@furuboda.se senast den 3 juli märkt Pedagoger Furuboda.

__________________________________________________

SFI-lärare

Furuboda folkhögskola i Kristianstad söker SFI-lärare

Om dig

Vi söker dig som är: • Behörig SFI-lärare med vuxenpedagogisk kompetens. För lärare som undervisar i svenska som andra språk krävs lärarexamen minst 40 poäng(gamla systemet) eller 60p (nya systemet). • Det är mycket meriterande med arbetslivserfarenheter där du har arbetat med människor och erbjudit stöd i att etablera sig i svenska samhället samt stötta människor i sin personliga utveckling mot rätt väg till arbete eller studier. • Har ett respektfullt och coachande förhållningssätt med stort engagemang för människors utveckling och förståelse för olika kulturer. • Initiativrik, självständig och gillar att utveckla nya ideér.

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter: Som lärare i utbildning i svenska för invandrare (SFI) ger du dina deltagare språkliga redskap för att kommunicera och delta aktivt i vardags-, samhälls- och arbetslivet. Ned ditt stöd utvecklar deltagarna en språkförmåga som gör att de kan kommunicera både muntligt och skriftligt utifrån sina behov. Undervisningen anpassas till deltagarnas förkunskaper och förutsättningar. Vi söker en medarbetare för samtliga studievägar och kurser inom SFI. Arbetet innebär att du planerar, genomför och utvärderar självständigt och tillsammans med kollegor.

Tjänsten är på deltid 75 %, tillsvidare med tillträde 1 augusti 2017. Provanställning kan komma att tillämpas.

Arbetsplats: Björkhemsvägen 6 291 54 KRISTIANSTAD

Frågor besvaras av

Kristina Lunderup, Biträdande rektor 0739-414608

Ansökan skickas till ansokan@furuboda.se senast den 11 juni 2017


 

Furuboda folkhögskola i Malmö söker

Arbetskonsulent/Studiecoach

Om dig

Du har högskolexamen med samhällsvetenskaplig, beteendevetenskaplig eller pedagogisk inriktning alt. utbildning som bedöms likvärdig. Lämpliga utbildningar kan vara socionom, arbetsterapeut, beteendevetare m.m. Vi ser gärna att du har vana av någon form av pedagogiskt och/eller individuellt stöd på individuell nivå. Utbildning inom coachning eller erfarenhet av metoderna Supported Employment/Supported Education/IPS är meriterande. Du är strukturerad och skapar ordning och organisation runt dig. Du har ett coachande förhållningssätt vilket innebär att du tror på varje människas egen kapacitet och förmåga att förändra sin situation. Som person är du öppen och har lätt för att kommunicera med din omgivning. Du kombinerar integritet och karaktär med ödmjukhet och social smidighet. Du har ett positivt och entusiastiskt förhållningssätt och vill gärna ompröva metoder, söka nya lösningar och testa nya arbetssätt. Du har stort tålamod och ödmjukhet inför människors olika utmaningar, ohälsa och behov. Stor vikt kommer att läggas vid personlig karaktär och personkemi.

Dina arbetsuppgifter

Malmöenheten är en del av Föreningen Furuboda och bedriver verksamhet i Malmö (med omnejd) som syftar till att styrka individers möjlighet att komma in på arbetsmarknaden och vidare i utbildning. Vi har bland annat projekt, utbildningsuppdrag, allmän kurs, etableringsverksamhet och en second hand-butik. Organisationen är ett icke-kommersiellt alternativ på en konkurrensutsatt och vinstsökande marknad. Vi utgår från individens nivå och målsättning, med ett coachande förhållningssätt, där målet är att varje deltagare ska äga och finna egna lösningar.

Furuboda Malmö driver idag projekt och uppdrag i samarbete med bla. Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Skåne, Allmänna Arvsfonden och ESF. Vi söker nu medarbetare till vår verksamhet i Malmö. Du behöver också vara öppen för att ibland resa i tjänsten. Vi erbjuder en stimulerande och omväxlande tjänst för dig som vill ha ett fritt arbete med stort förtroende för att själv lägga upp din egen arbetsdag. Du får också vara med och planera organisationens framtida projekt. Vill du utvecklas på en personlig, rolig och utmanande arbetsplats är vi rätt organisation för dig.

Du kommer arbeta med olika projekt och uppdrag, i en roll som kan förändras över tid, men kommer idag ha din huvudsakliga tillhörighet ett eller två projekt som arbetar för att motivera unga personer i sin övergång till arbete och utbildning. Flera olika projekt är tänkbara för dig, beroende på din profil. Projekt 1: SMF Navigator Mobilitet. Arbetet innebär stöd till arbetssökande som behöver ny energi, självstärkning och ny tro på framtiden. Målgruppen är 18-60 år gamla med olika bakgrunder. Flertalet har större livsförändringar bakom sig som utbrändhet, depression, arbetsskada. Vi arbetar under fem schemalagda månader per gruppstart med grupprocesser och individuella samtal för att deltagarna ska kunna göra bra val och komma vidare i livet. Ditt arbete kommer innebära att hålla i dessa grupprocesser genom föreläsningar och workshops samt i individuella samtal. Uppgiften är att främja och frambringa den kunskap som redan finns, snarare än att agera expert och ge lösningar.

Du kommer arbeta med många olika verktyg och metoder, så som MBTI, Belbins teamroller, FIRO, målsättning, vision. Utöver detta innebär det att ha kontakt med våra uppdragsgivare samt administration och planering. Projekt 2: Sia Stegen-in-i-Arbetslivet. Arbetet innebär stöd till personer med olika former av funktionsnedsättningar som vill arbeta eller studera vidare på olika nivåer och som är i behov av stöd i förberedelser, övergångar och i den nya situationen. Projektet stödjer unga personer i att få och behålla ett arbete/en studieplats och stöd i processerna kring detta. Det kan handla om samtal, vägledning, coachning, planering, struktur, rekrytering av arbetsplatser och uppföljningsstöd. Du kommer att ingå i projektgrupp som planerar genomförande och utvecklar metod. Dina arbetsuppgifter kan komma att förändras eller utvecklas med tiden.

Ange löneanspråk i din ansökan

Två tjänster: Tillsvidaretjänst 60-100% med tillträde snarast. 6 månaders provanställning. Föräldravikariat 100% 1 år med tillträde snarast.

Arbetsplats

Fagerstagatan 1 214 44 MALMÖ

Kontaktperson: Oliver Boij, Biträdande rektor och Enhetschef Malmö oliver.boij@furuboda.se 0765-408010

Sök jobbet senast den 30 juni 2017

Om ansökan

Urval kommer att ske löpande. Skicka därför din ansökan snarast. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökningsreferens: Malmö

E-post: ansokan@furuboda.se

 

______________________________________________________________________

 

 

Personalchef: Ann Andersson, tfn 044-781 46 31