Föreningen Furuboda driver folkhögskola, arbetsmarknadsutbildningar, konferensverksamhet samt assistansbolag. Verksamheten bedrivs på vår huvudanläggning söder om Åhus och vid våra filialer i Kristianstad, Malmö, Lund och Karlskrona.

Vår vision: ”Självständiga och ansvarstagande människor med full delaktighet i ett öppet och tillgängligt samhälle”

Vi söker

Sommarvikarier i assistansen

Intresserad av att arbeta som assistent hos oss i sommar? Vi söker sommarvikarier till sommarens verksamhet på Furuboda.

Är du intresserad och över 18 år, kontakta Monika Karlsson på tfn 044-781 46 83 eller monika.karlsson@furuboda.se


Vi söker:

 • Redovisningsekonom
 • SFI-lärare

Se nedan.

Vi söker

Redovisningsekonom

Tillsvidare 80-100 %

Tjänsten

Som redovisningsekonom rapporterar du till ekonomichef och ingår i ett team om 4 personer. Du ansvarar för den löpande redovisningen i Föreningen Furuboda och biträder ekonomichef i bokslutsarbetet såsom avstämningar av balanskonton och bokslutsbilagor.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Löpande bokföring
 • Kundreskontra, delar av faktureringen
 • Utbetalning av leverantörsfakturor
 • Arbetsgivardeklarationer
 • Momsdeklarationer
 • Redovisning i anläggningsregistret och ansvar för avstämning av detta
 • Löpande avstämningar av samtliga balanskonton
 • Behjälplig i delar av budgetarbetet
 • Månadsbokslut med vissa resultatanalyser
 • Medverka i utveckling av företagets rutiner och system
 • Superanvändare i vårt redovisningssystem, NAV

I arbetsuppgifterna ingår att förmedla information till avdelningschefer i ekonomiska frågor. Tjänsten kräver därför också pedagogisk förmåga och servicetänk.

Som redovisningsekonom i Föreningen Furuboda arbetar man med alla delar i Föreningens verksamhet, såsom folkbildning, assistans för deltagare, projekt inom våra ändamålsområden, konferens och föreningsverksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig med en ekonomisk utbildning på lägst gymnasienivå samt några års erfarenhet av redovisningsarbete både i en verksamhet och/eller på redovisningsbyrå. Vi förutsätter att du har god datavana.

Det är bra om du har erfarenhet av tjänsteproducerande företag med en stark värdebaserad grund.

Personliga förmågor

Som person är du noggrann, ansvarstagande och har lätt för att samarbeta på alla nivåer. Du är lyhörd och flexibel. Du är ödmjuk och är beredd på att ena stunden sköta administrativa uppgifter för att i nästa jobba med problemlösningar kring ekonomiska frågor.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi värdesätter de kvalitéer som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten, och välkomnar sökande med olika bakgrund och livserfarenhet, gärna med erfarenhet av egen eller annans funktionsnedsättning.

Vår anläggning är helt tillgänglighetscertifierad.

Lön enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns. Tillträde planeras 171001. Arbetsplatsen är på Furuboda i Yngsjö. Provanställning kan komma att tillämpas.

För mer information ring gärna ekonomichef Anna Andersson 0739-884699. Skicka in ansökan snarast dock senast 21/5. Rekryteringsarbetet kommer att ske löpande under ansökningstiden. Ansökan skickas med e-post till: ansokan@furuboda.se, märk ansökan ” Redovisningsekonom”

Välkommen att söka en omväxlande och stimulerande tjänst hos oss på Furuboda!


 

SFI-lärare

Furuboda folkhögskola i Kristianstad söker SFI-lärare

Om dig

Vi söker dig som är: • Behörig SFI-lärare med vuxenpedagogisk kompetens. För lärare som undervisar i svenska som andra språk krävs lärarexamen minst 40 poäng(gamla systemet) eller 60p (nya systemet). • Det är mycket meriterande med arbetslivserfarenheter där du har arbetat med människor och erbjudit stöd i att etablera sig i svenska samhället samt stötta människor i sin personliga utveckling mot rätt väg till arbete eller studier. • Har ett respektfullt och coachande förhållningssätt med stort engagemang för människors utveckling och förståelse för olika kulturer. • Initiativrik, självständig och gillar att utveckla nya ideér.

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter: Som lärare i utbildning i svenska för invandrare (SFI) ger du dina deltagare språkliga redskap för att kommunicera och delta aktivt i vardags-, samhälls- och arbetslivet. Ned ditt stöd utvecklar deltagarna en språkförmåga som gör att de kan kommunicera både muntligt och skriftligt utifrån sina behov. Undervisningen anpassas till deltagarnas förkunskaper och förutsättningar. Vi söker en medarbetare för samtliga studievägar och kurser inom SFI. Arbetet innebär att du planerar, genomför och utvärderar självständigt och tillsammans med kollegor.

Tjänsten är på deltid 75 %, tillsvidare med tillträde 1 augusti 2017. Provanställning kan komma att tillämpas.

Arbetsplats: Björkhemsvägen 6 291 54 KRISTIANSTAD

Frågor besvaras av

Kristina Lunderup, Biträdande rektor 0739-414608

Ansökan skickas till ansokan@furuboda.se senast den 11 juni 2017

——————————-

Personalchef: Ann Andersson, tfn 044-781 46 31