reningen Furuboda driver folkhögskola, arbetsmarknadsutbildningar, konferensverksamhet samt assistansbolag. Verksamheten bedrivs på vår huvudanläggning söder om Åhus och vid våra filialer i Kristianstad, Malmö, Lund och Karlskrona.

Vår vision: ”Självständiga och ansvarstagande människor med full delaktighet i ett öppet och tillgängligt samhälle”


Vi söker:

Pedagog svenska/svenska som andraspråk och SO/engelska

Vårdlärare

Biträdande rektor

Se nedan.

________________________________________________________

Pedagog svenska/svenska som andraspråk och SO/engelska

Furuboda är en arbetsplats med högt tempo, stor variation och mycket skratt. Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med att starta och bedriva Allmän Kurs i Kristianstad. Vi är nu ute efter dig som är lärare i Svenska/SO/Engelska och/eller erfarenhet inom svenska som andraspråk. Du behöver vara öppen, självständig och flexibel och vara duktig i mötet med människor. Vi ser också att du har en förståelse av begreppet folkbildning och Föreningen Furubodas vision. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och engagemang för att se våra kursdeltagare växa som människor och i sina färdigheter.

ARBETSUPPGIFTER

Nu behöver vi en nya kollegor till vårt lilla team i Allmän kurs, som vill anta utmaningen att möta unga vuxna för att hjälpa dem utvecklas, tro på sig själva och nå den behörighet de behöver för att komma vidare i livet. Du kommer att leda lektioner i svenska, engelska, SO och/eller andra ämnen. Du kommer också agera mentor för några av våra deltagare. Målgruppen är till stor del deltagare i behov av språkträning. Andra grupper än Allmän Kurs kan också bli aktuella, liksom andra arbetsuppgifter som går utanför språkundervisning. Tillsammans med kursansvarig och övrig personal är du med och skapar ett fungerande upplägg för deltagarnas bästa.

Ange löneanspråk.

Tjänsterna är deltid/heltid beroende på vilka ämneskombinationer du som sökande har.

Arbetsplats

Blekingevägen 6 291 54 KRISTIANSTAD

Furuboda Folkhögskola i Kristianstad erbjuder utbildning och jobbstöd för dem som behöver det för att få tillträde till arbetsmarknad och vidare studier. Utöver Allmän kurs driver vi SMF-kurser, Etablering, SFI och Svenska från dag 1 samt en rad projekt för jobbstöd enskilt och i grupp. Allmän kurs på Furuboda folkhögskola ger deltagare möjlighet att få grundbehörighet och gymnasiebehörighet och förbättra sina möjligheter till arbete och utbildning. Vi kommer att arbeta med en grupp på ca 20 deltagare. Kursen kommer att ha en språkinriktning som gör det möjligt för deltagare med annat modersmål att delta.

Kontaktperson

Kristina Lunderup, Biträdande rektor, kristina.lunderup@furuboda.se, 0739-414608

Sök jobbet senast den 31 december 2017 till ansokan@furuboda.se ange referens Pedagoger Kristianstad.

________________________________________________________________

Vårdlärare

Enheten i Kristianstad kommer att ansvara för en vård och omsorgsutbildning med planerad start vt 2018

Vi söker dig som är utbildad, behörig och legitimerad vårdlärare, gärna i kombination med ytterligare erfarenhet och utbildning. Vi tror även du kan ha en bakgrund som sjuksköterska. Vi söker dig med god pedagogisk förmåga, ett positivt förhållningssätt gentemot våra elever och förmåga att möta eleverna utifrån individuella behov. Du skall vara flexibel, öppen, noggrann och ha god samarbetsförmåga samt vara lösningsfokuserad. Har du vana vid att arbeta med Skolverkets kursmål och betygskriterier är det en stor merit. Vi sätter stort värde på ditt engagemang, dina pedagogiska insatser och dina handledarkunskaper.

Arbetsuppgifter: Du kommer att arbeta inom vuxenutbildning (bristyrkesutbildning på folkhögskola) med vård och omsorgsutbildning. Du ansvarar för att planera, dokumentera och genomföra utbildningarna. Du kommer att arbeta självständigt men också arbeta i lag tillsammans med andra lärare och stödpersonal. Utbildningen kommer att ha en språkprofil. Eleverna har olika bakgrund och kunskap och undervisningen anpassas efter individens behov och sker i enlighet med de anvisningar som finns inom skolverkets kursplaner.

Tidsbegränsad anställning tom 20191231. Ev möjlighet till förlängning om utbildningen förlängs. Ange löneanspråk.

Frågor besvaras av: Kristina Lunderup, Biträdande rektor kristina.lunderup@furuboda.se 0739-41 46 08

Ansökan skickas till ansokan@furuboda.se senast den 24 november 2017.

___________________________________________________________________________________

 

Biträdande rektor Furuboda Folkhögskola.

Vi söker Biträdande rektor/utbildningsledare till Furuboda Folkhögskola.

Tjänsten

Som biträdande rektor driver och utvecklar du verksamheten tillsammans med övriga kollegor på Folkhögskolan i Furuboda. Du har ansvar för budget, personal, arbetsmiljö och pedagogisk utveckling. Ansvar för rapportering till berörda myndigheter. Du ingår i Furubodas ledningsgrupp och rapporterar till rektor/verksamhetschef. Som biträdande rektor har du en viktig roll för den gemensamma utvecklingen. Tjänsten är placerad i Furuboda.

Du som söker

Vi söker dig som tycker om att leda och utveckla! Du har pedagogisk utbildning och erfarenhet av arbetsledning. Erfarenhet från folkbildning och folkhögskola är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna. Erfarenhet och/eller utbildning kring människor med funktionsnedsättning är meriterande.

Tjänsten är tillsvidare, 100 % med tillträde snarast efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Frågor besvaras av rektor/verksamhetschef Jenny Anderberg, tfn 0739-414602.

Urval kommer att ske löpande, skicka därför din ansökan snarast. Sista ansökningsdag 19 november 2017.

Ansökan skickas till ansokan@furuboda.se

 

 


 

Personalchef: Ann Andersson, tfn 044-781 46 31