Föreningen Furuboda driver folkhögskola, arbetsmarknadsutbildningar, konferensverksamhet samt assistansbolag. Verksamheten bedrivs på vår huvudanläggning söder om Åhus och vid våra filialer i Kristianstad, Malmö och Lund.

Vår vision: ”Självständiga och ansvarstagande människor med full delaktighet i ett öppet och tillgängligt samhälle”

Vi söker

Vikarierande Pedagog svenska/svenska som andraspråk

Vi önskar oss en person som vill arbeta med en mångfald av deltagare, har kompetens i undervisning, främst av svenska/svenska som andra språk, vilken gärna får vara dokumenterad genom arbete och/eller utbildning. Det vi fäster störst värde vid personlig lämplighet och engagemang för att se våra kursdeltagare växa som människor och i sina färdigheter. Vi värdesätter en bekantskap med folkbildningens idéer och förhållningssätt, eller i varje fall en öppenhet och uppskattning för dem. Vi har idéer och uppdrag för utveckling av kurserna, och söker arbetssätt för att hjälpa fler med bland annat en yrkesinriktad eftergymnasial kurs, och en fortsatt utveckling av Allmän kurs. Därför tror vi att du uppskattar att vara med i tankar och skapande av något nytt.UtbildningEftergymnasial utbildning två år eller längre – Pedagogik och lärarutbildning

ARBETSUPPGIFTER Vi behöver en ny kollega till vårt lilla team i Allmän kurs, som vill anta utmaningen att möta unga vuxna för att hjälpa dem utvecklas, tro på sig själva och nå den behörighet de behöver för att komma vidare i livet. Du kommer leda lektioner i svenska, engelska och/eller andra ämnen. Du kommer också agera mentor för några av våra deltagare. Furuboda folkhögskola i Malmö arbetar i en projektorganisation och vi ser gärna att du arbetar i något av våra andra projekt om det passar din kompetens och dina drivkrafter. Allmän kurs på Furuboda folkhögskola ger deltagare möjlighet att få gymnasiebehörighet och förbättra sina möjligheter till arbete och utbildning. Vi har en liten grupp på sammanlagt 18 deltagare i allmän kurs, vilket ger utrymme att komma dem lite närmare än många andra skolor. Vi arbetar med ämnesöverskridande teman, deltagarcenterat, och med en relationell pedagogik.

Ange löneanspråk.

Vikariat med tillträde så snart möjligt.

Kontaktpersoner Oliver Boij, Biträdande rektor, 0765408010

Sök jobbet senast den 3 februari 2017

Ansökningsreferens Pedagog Malmö

E-post ansokan@furuboda.se

Handledare/pedagog

Vem är du? Du är öppen och ödmjuk inför dig själv och andra. Du trygg i dig själv och har tilltro till gruppers förmåga att leverera resultat tillsammans. Du vågar att, med omtanke, utmana andra människor och är passionerad i arbetet att stötta och motivera dem. Du är allergisk mot status quo och drivs av att ständigt utveckla dig själv, andra och projektet du arbetar med. Du har erfarenhet av att tala inför grupp och hålla i grupprocesser, samt vana vid att hålla individuella samtal. Vi lägger störst vikt på personlig lämplighet men det är meriterande om du tidigare arbetat med personalutveckling/personlig utveckling och/eller om du är diplomerad/certifierad coach.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker en medarbetare till projektet SMF Navigator Mobilitet. Arbetsuppgifter Målgruppen vi arbetar med är mellan 18-60 år gamla och har blandade bakgrunder. Flertalet har större livsförändringar bakom sig som t.ex. utbrändhet, depression, arbetsskada m.m. Vi arbetar under fem schemalagda månader per gruppstart med grupprocesser och individuella samtal för att deltagarna ska kunna göra bra val och komma vidare i livet. Ditt arbete kommer innebära att hålla i dessa grupprocesser genom föreläsningar, workshops m.m. samt i individuella samtal. Du har ett coachande förhållningssätt vilket innebär att du tror på varje människas egen kapacitet och förmåga att förändra sin situation. Ditt arbete blir således att främja och frambringa den kunskap som redan finns, snarare än att agera expert och ge lösningar. Du kommer arbeta med många olika verktyg och metoder, så som MBTI, Belbins teamroller, FIRO, målsättning, vision m.m. Utöver detta innebär det att ha kontakt med våra uppdragsgivare och viss administration.

Visstidsanställning

Arbetsplats Malmö

Kontaktperson: Oliver Boij,Biträdande rektor 0765408010

Ansökan senast 10 februari till: ansokan@furuboda.se märkt Handledare/coach Malmö

Föreningskommunikatör

Som sökande har du:

– Media, kommunikations och/eller journalistutbildning, eller liknande jämförbara kunskaper förvärvade på annat sätt.

– Relevant yrkeserfarenhet med liknande arbetsuppgifter

– Baskunskap i layout och hemsidesarbete

– Dokumenterad god uttrycksförmåga i tal och skrift på svenska

Har du erfarenhet av arbete som journalist eller inom PR-branschen och erfarenhet av arbete i medlemsbaserad organisation och/eller Folkhögskola är detta meriterande. Även kunskaper om funktionsnedsättningar och eget nätverk av presskontakter är meriterande.


Arbetet som Kommunikatör hos oss innebär huvudsakligen att:

– Hålla i och utveckla Furubodas synbarhet i press och annan media

– Värva, vårda och uppgradera medlemmar och givare

– I samarbete med Verksamhetschef och övriga ansvariga ta initiativ till pressmeddelanden, nyheter och debattartiklar

– Stötta talespersoner inom organisationen i olika publika sammanhang (budskapsformulering, medieträning mm)

– Informera internt om Furubodas insamlings, kommunikations och mediearbete

– Ansvara för gratisannonsering på nätet och i fysiska tidningar

– Huvudansvarig för hemsida

– Ingå i Furubodas krisgrupp

– Planera och genomföra Lekensdag och andra medlemsevent

– Utföra andra arbetsuppgifter inom befattningshavarens kompetensområde efter samråd

Heltid/Tillsvidare. Tillträde efter överenskommelse. Tjänsten kan komma att inledas med provanställning

Kontaktperson:Jenny Anderberg, Rektor/Verksamhetschef, 0739-414602

Skriftlig ansökan senast den 13 februari 2017 till ansokan@furuboda.se

 

 

 

Personalchef: Ann Andersson, tfn 044-781 46 31