Studiecoach för unga med funktionsnedsättning i Malmö

Furuboda folkhögskola i Malmö söker dig med kompetens och vilja att delta i stödprocesser för unga med funktionsnedsättning. Så att de kommer i studier eller praktik och arbete.

Den ideella föreningen Furuboda är en folkhögskola i Skåne. Furuboda bedriver kurser, projekt och uppdragsutbildningar för målgrupper som är i behov av stöd och vägledning.  Vi finns i centrala Malmö (Sofielund), i Kristianstad och såklart på vår kursgård i Furuboda Yngsjö utanför Åhus. Vår vision är: ”Självständiga och ansvarstagande människor med full delaktighet i ett öppet och tillgängligt samhälle”

I Malmö erbjuder vi kurser och enskilt stöd för att komma in på arbetsmarknaden och vidare i utbildning. Vi har bland annat stödprocesser för unga med funktionsnedsättning, utbildningsuppdrag, allmän kurs för behörighet till högskola, etableringskurs och en second hand-butik.

Organisationen är ett icke-kommersiellt alternativ på en konkurrensutsatt och vinstsökande marknad. Vi utgår från individens nivå och målsättning, med ett coachande förhållningssätt, där målet är att varje deltagare ska äga och finna egna lösningar. Furuboda Malmö driver idag projekt och uppdrag i samarbete med bla. Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Skåne, Allmänna Arvsfonden, Folkbildningsrådet och ESF.

Vi söker nu medarbetare till vår verksamhet i Malmö. Du behöver också vara öppen för att ibland resa i tjänsten.

Vi erbjuder en stimulerande och omväxlande tjänst för dig som vill ha ett fritt arbete med stort förtroende för att själv lägga upp din egen arbetsdag. Du får också vara med och planera organisationens framtida projekt. Vill du utvecklas på en personlig, rolig och utmanande arbetsplats är vi rätt organisation för dig.

Arbetsuppgifter

Du kan arbeta med olika projekt och uppdrag men kommer ha din huvudsakliga tillhörighet i ett projekt som arbetar för att motivera unga personer i sin övergång till arbete och utbildning;

SIA (Stegen-in-i-Arbetslivet) innebär stöd till personer med olika former av funktionsnedsättningar som vill arbeta eller studera vidare på olika nivåer och som är i behov av stöd i förberedelser, övergångar och i den nya situationen. Projektet stödjer unga personer i att få och behålla ett arbete/en studieplats och stöd i processerna kring detta. Det kan handla om samtal, vägledning, coachning, planering, struktur, rekrytering av arbetsplatser och uppföljningsstöd. Du kommer att ingå i projektgrupp som planerar genomförande och utvecklar metoden.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning med samhällsvetenskaplig, beteendevetenskaplig eller pedagogisk inriktning alt. utbildning som bedöms likvärdig. Lämpliga utbildningar kan vara socionom, arbetsterapeut, beteendevetare m.m. Vi ser gärna att du har vana av någon form av pedagogiskt och/eller individuellt stöd på individuell nivå. Utbildning inom coachning eller erfarenhet av metoderna Supported Employment/Supported Education/IPS är meriterande. Även annan erfarenhet eller utbildning för att stödja processer för unga med funktionsnedsättning sätt vi stort värde på.

Du är strukturerad och skapar ordning och organisation runt dig.

Du har ett coachande förhållningssätt vilket innebär att du tror på varje människas egen kapacitet och förmåga att förändra sin situation.

Som person är du öppen och har lätt för att kommunicera med din omgivning. Du kombinerar integritet och karaktär med ödmjukhet och social smidighet. Du har ett positivt och entusiastiskt förhållningssätt och vill gärna ompröva metoder, söka nya lösningar och testa nya arbetssätt. Du har stort tålamod och ödmjukhet inför människors olika utmaningar, ohälsa och behov.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig karaktär och personkemi.

Arbetstid/Varaktighet

Föräldravikariat 100% 1 år med tillträde snarast.

Lön

Som ideell organisation har vi ett annat löneläge än en del offentliga och kommersiella aktörer. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Ansökan

Urval kommer att ske löpande. Skicka därför din ansökan snarast.

Sista ansökningsdag 2018-02-28

Ange referensnummer: Malmö/UngaFunk

Vi tar emot ansökan via epost: ansokan@furuboda.se

Kontaktpersoner

Oliver Boij, Biträdande rektor och Enhetschef Malmö,
0765-408010,
oliver.boij@furuboda.se