Musikproduktion – distans

Kursen läses under ett läsår på halvfart (50 % studietakt) och berättigar till studiemedel från CSN.

Denna kurs vänder sig till dig som vill få grundläggande och vidare kunskaper inom musikproduktion. Utbildningen passar exempelvis dig som skriver egna låtar och vill lära dig att göra dina egna produktioner eller förbättra dem, lärare som vill fortbilda sig inom området eller dig som helt enkelt är intresserad av musikproduktion och vill skaffa dig kunskaper för att kunna arbeta med det själv – som hobby eller professionellt. Kursen ger dig kunskaper i ljudteknik samtidigt som du utvecklar din konstnärliga förmåga.

 

Exempel på innehåll och moment i kursen

· Digitala verktyg inom musikproduktion

· Inspelningsteknik

· Mixteknik

· Ljudlära

· Akustik

· Låtskrivande

· Arrangering

 

Undervisningen sker i huvudsak på distans vilket ger dig möjlighet att själv bestämma när du arbetar med uppgifterna. På en gemensam, nätbaserad plattform läggs undervisningsmaterial upp bl.a. i form av videolektioner som är kopplade till uppgifter som ska lösas av dig som deltagare. Du får personlig handledning av lärarna samt feedback av de andra deltagarna över nätet. En ny uppgift delas ut varje eller varannan vecka beroende på uppgiftens omfattning.

Kursen innehåller även tre gemensamma fysiska träffar. Utöver en kurshelg på folkhögskolan i Yngsjö så kommer du vid två tillfällen att få undervisning i Gula Studion, en professionell musikstudio i Malmö. I denna inspirerande miljö får du praktisk undervisning i olika inspelningstekniker av gästlärare med lång erfarenhet inom ljudbranschen.

Läsåret avslutas med ett större projekt där du tar en låt från idé till färdig produktion genom att använda de kunskaper du har erhållit under kursens gång.

Efter genomgången kurs får du ett intyg med en beskrivning av de genomförda kursmomenten.

 

Kurstid

2018-08-25 – 2019-06-05

 

Kurstillfällen

Distansundervisning med gemensamma träffar på Furuboda och i Malmö. Träffarna är obligatoriska.

· 25-26:e augusti. Uppstartsträff på Furuboda. Logi och måltider ingår i kursavgiften.

· 20-21:a oktober & 30-31:a mars. Gula Studion i Malmö. Boende ordnas av deltagaren.

 

Kurskostnad

2495 kr. Inkluderar studiotid, webbplatsmaterial, logi i enkelrum på Furuboda lördag till söndag, middag på lördagen, frukost och lunch på söndagen. Eventuellt kan det tillkomma kostnader för kurslitteratur som deltagaren själv står för.

 

Krav

Du behöver ha tillgång till dator med valfritt inspelningsprogram (t.ex. Logic, Pro Tools, Ableton Live, Reaper m.fl) samt ett ljudkort med mikrofon så att du kan göra inspelningar.

 

Ansökan och antagning

Sista ansökningsdag 15:e maj 2018, ansök här.
Till ansökan bifogar du ett personligt brev vilket kommer att ligga till grund för urval. I brevet beskriver du dina musikaliska erfarenheter samt varför du vill gå kursen.

Kontakt

Frågor kring kursen besvaras av kursledare Marcus Gunnarsson
marcus.gunnarsson@furuboda.se

Ansökan

Ansökningstiden för kursen har gått ut och det går inte längre att ansöka.

Antagningsbesked

Antagningen till kursen är avslutad och antagningsbesked för dig som sökt kursen finns på ansökningssidan.