18/10 2019 - Hela Furuboda

Pressmeddelande: Socialminister Lena Hallengren besöker Furuboda 21/10 2019

Socialminister Lena Hallengren i svart blus mot en grå bakgrund.

Socialminister Lena Hallengren. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Socialminister Lena Hallengren besöker Furuboda folkhögskola i Yngsjö runt lunchtid på måndag den 21 oktober 2019.

Under besöket kommer hon att möta representanter från olika delar av verksamheten, ta del av en presentation av Föreningen Furuboda och Furuboda folkhögskolas omfattande arbete och visas runt på området.

– Jag ser fram emot besöket och hoppas på konstruktiva samtal, säger rektor/verksamhetschef Jenny Anderberg.

Lena Hallengren menar att “vården och omsorgen ska funka, oavsett vem du är eller var i landet du bor“. Ett av hennes områden som socialminister är frågor om funktionshinder, vilket berör många inom Furubodas kontaktnät. Som ideell förening och folkhögskola med särskild kompetens och erfarenhet gällande personer med funktionsnedsättning har Furuboda, tillsammans med många andra föreningar och organisationer, uttryckt stor oro för den process som pågår gällande Lagen och stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Det har bland annat lett till publiceringen av debattinläggen Det här landet har råd att låta sina medborgare leva – inte bara överleva (Sydsvenskan, 28 september 2019) och Hit men inte längre – LSS måste få kosta (Kristianstadsbladet, 12 september 2019).

Lena Hallengren har tidigare haft kontakt med Furuboda våren 2018, då hon skickade en videohälsning till Föreningen Furubodas årsmöte.

Se alla nyheter
Skip to content