26/04 2019 - Hela Furuboda

Pressmeddelande: Prästen Sten Hallonsten får Furubodapris söndagen den 12 maj

Bild Sten HallonstenPrästen Sten Hallonsten tilldelas 2019 års stipendium ur Ernst och Ella Skoogs stipendiefond! Sten har under många år arbetat med en fantastisk konfirmationsmöjlighet i form av Åhuslägret.

Såhär lyder styrelsens motivering:

Sten Hallonsten tilldelas Ella och Ernst Skoogs stipendium 2019, för en imponerande livsgärning bestående i att ha startat och utvecklat läger- och ungdomsverksamhet för unga, med och utan funktionsnedsättning.

Under inte mindre än femtio år i rad har han i Åhus genomfört ett konfirmationsläger, baserat på scoutings kamratskap och en pedagogik där ungdomar fått lära känna varandra, dela livsupplevelse och upptäcka människors olika förutsättningar och lika värde.

Lägret bygger på engagemang, medmänsklighet och glädjen att vara tillsammans. Stens stora hjärta har visat vägen för ungdomar att komma till sin rätt och kunna utnyttja sina resurser. Hans sätt att arbeta genomsyras av en drivkraft för alla människors lika värde. Sten bidrar i handling till Furubodas vision: Ansvarstagande och självständiga människor, med full delaktighet, i ett öppet och tillgängligt samhälle.

Priset delas ut söndagen den 12 maj, under den tårtfest som äger rum kl. 15.30 och avslutar Föreningen Furubodas årsmötesdag. Sten predikar även i gudstjänsten kl. 12, under en dag som är fylld av liv och aktiviteter.

Läs mer och anmäl dig till dagen här!

Se alla nyheter
Skip to content