29/10 2020 - Hela Furuboda

Corona – aktuell information om Furubodas verksamhet

Information till allmänheten angående hur Furubodas verksamhet påverkas av aktuell situation kring coronaviruset (covid-19).

Senaste uppdatering: 2020-11-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens och Region Skånes rekommendationer och uppdateringar och följer hela tiden riktlinjer från dem och Sveriges regering.

Skärpta råd i Skåne

Det sker nu en kraftig ökning av smittspridningen inom Region Skåne och därför gäller skärpta råd 27 oktober och minst till och med 13 december 2020. Med anledning av denna situation vidtas ett antal åtgärder inom Föreningen Furubodas verksamhet.

Utdrag ur Region Skånes skärpta råd:

  • Undvik att umgås inomhus med andra personer än de som du bor med.
  • Undvik att åka tåg, buss eller annan kollektivtrafik. Du kan resa om du måste, till exempel resa till jobb, skola eller för att söka vård.
  • Undvik att vara i en inomhusmiljö där det finns risk för trängsel, till exempel affärer och köpcentrum.
  • Undvik fysiska möten, kurser, konferenser, konserter och föreställningar.
  • Du som driver företag ska minimera antalet besökare vid samma tidpunkt, till exempel genom att anpassa öppettiderna och erbjuda digitala alternativ om det är möjligt.

Vi måste nu alla hjälpas åt för att följa råden och minska smittspridningen så långt det är möjligt!

Folkhögskolans verksamhet – pågår med anpassningar

Undervisningen fortsätter på våra tre orter – Yngsjö, Kristianstad och Malmö – men ytterligare anpassningar för att minska smittspridningen genomförs. Det handlar dels om att olika grupper är på plats olika tider och dels om att undervisningen sker delvis på distans, det sistnämnda främst i Kristianstad och Malmö.

På alla tre enheter har flertalet åtgärder gjorts för att minska smittspridningen. Åtgärderna anpassas efter verksamheten på respektive ort. Vid anpassningar som medför ändring av tid eller plats kontaktar ansvarig personal respektive deltagargrupp.

Alla deltagare och all personal, oavsett ort, uppmanas att noga följa de skärpta råden som anges ovan – och vi vill trycka på att verkligen undvika att vara ute i publika sammanhang. Gå inte till ett köpcenter för enbart nöjes skull! Det är inte minst livet utanför skolan som alla måste ge akt på och verkligen vara försiktiga i umgänge med andra.

Huvudreglerna sedan tidigare gäller fortsatt för alla och är nu ännu mer angelägna:

  • Fysisk distans – håll avstånd till andra personer, gärna två meter. Håll avstånd även utomhus.
  • Handhygien – tvätta händerna ofta och använd handsprit
  • Om du är sjuk eller har förkylningssymtom – stanna hemma

Restaurangen – stängd fr.o.m. 31/10

Från och med lördag 31 oktober är restaurangen med dagens lunch stängd för externa gäster, då vi måste prioritera folkhögskolans deltagare och minimera risken för att olika grupper möts.

Simhallen – stängd fr.o.m. 5/11

Från och med torsdag 5 november är allmänbadet i simhallen stängt. Även övriga aktiviteter för externa gäster i simhallen håller stängt.

Arrangemang – främst digitalt

Många planerade arrangemang under året har tvingats ställas in – eller ställas om.

Höstens planerade brasaftnar med Paul Skoog erbjuds i digital form på Föreningen Furubodas Facebook och Instagram. Detta kommer med största sannolikhet fortsätta så under våren. Hösten datum är 9 september, 14 oktober & 11 november kl. 19.00, då Paul Skoog med vänner bjuder på sång och gemytlighet. Välkomna!

Stöd

Vi är fortsatt väldigt tacksamma, kanske mer än någonsin, för allt ekonomiskt stöd!

Varmt välkommen att ge en gåva via swish-nummer 900 59 43 eller plusgiro 900594-3.

 

Vi klarar detta tillsammans!

Se alla nyheter
Skip to content