06/04 2020 - Hela Furuboda

Corona – aktuell information om Furubodas verksamhet

Information till allmänheten angående hur Furubodas verksamhet påverkas av aktuell situation kring coronaviruset (covid-19).

Senaste uppdatering: 2020-05-07

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och följer hela tiden riktlinjer från dem och Sveriges regering.

Folkhögskolans verksamhet

Vi gör vad vi kan för att våra deltagare ska få den undervisning och verksamhet de har rätt till. Flera av de pågående långa kurserna erbjuds på distans medan några kurser med få deltagare fortsätter erbjudas, med begränsade gruppstorlekar, som vanligt i våra lokaler.

Internatet på Furuboda folkhögskola i Yngsjö håller fortsatt öppet, för de deltagare som beslutat att stanna kvar och är friska. För flera deltagare är Furuboda under terminerna deras hem.

Inför höstterminen förbereder vi för att kunna starta upp enligt plan den 24 augusti, men följer utvecklingen och gör regelbundna avstämningar kring planeringen.

Sommarkurser 2020

Ett beslut om att inte genomföra sommarens korta kurser 2020 har tagits. Vi ber om överseende då vi har att göra med en situation vi inte råder över och längtar redan till sommaren 2021!

Restaurangen

Från och med torsdagen den 19 mars är kommer restauranglokalen stängd för externa gäster och endast till för folkhögskolans deltagare.

Med start måndagen den 23 mars kan du istället på vardagar tills vidare beställa take away-paket med portionsförpackade lunchmåltider, lagade av vår restaurangpersonal, som hämtas ut utanför restaurangen på vår anläggning i Yngsjö. Läs mer och beställ här!

Arrangemang

Påskarrangemanget 10-13 april, brasafton den 15 april, valborgsfirandet och Sommarkvällarna med Paul Skoog på plats på Furuboda i Yngsjö ställs in.

Delaktighetens dag, såsom den som var planerad på plats på Furubodas anläggning i samband med årsmötet, är inställd. Istället kommer Föreningen Furubodas årsmöte att genomföras digitalt, den 10 maj kl. 18.00 – mer information och anmälningsformulär finns här.

Simhallen och sporthallen

Simhallen och sporthallen är stängd från och med måndagen den 6 april och tills vidare.

Stöd

Vi är fortsatt väldigt tacksamma, kanske mer än någonsin, för allt ekonomiskt stöd!

Varmt välkommen att ge en gåva via swish-nummer 900 59 43 eller plusgiro 900594-3.

 

Vi klarar detta tillsammans!

Se alla nyheter
Skip to content