Etableringskurs

på Furuboda folkhögskola i Malmö

 

Vi vill erbjuda ett alternativ till de deltagare som har svårt att tillgodogöra sig teoretiska studier i större omfattning. Genom att kombinera teoretiska och praktiska inslag har vi i tidigare arbetsmarknadsprojekt och ESF-projekt sett goda resultat där svenska språket kan läras in genom alternativa metoder. Samtal och reflektion kring upplevelsen av aktiviteter som praktiskt arbete, studiebesök och utflykter kommer att ligga till grund för lärande av språket, ökad kunskap om det svenska samhället och arbetsmarknaden.

Vi har en egen second hand-butik med praktisk verkstad där vi är tillsammans med deltagarna för att ta vara på och utveckla praktiska färdigheter, vilket både ger förberedelser för arbetslivet och stärker deltagarnas självkänsla. Det syftar också till att stärka språket genom samtal kopplat till aktiviteterna och det spontana samtalet på svenska med andra deltagare eller kunder.

Etableringskursen på Furuboda folkhögskola i Malmö riktar sig till personer med etableringsplan som är i behov av språkinlärningsinsatser som både fungerar som en utgångspunkt för samhällsorienterande och hälsofrämjande aktiviteter. Kursen är lämplig för personer som är i behov av en mer praktisk miljö för språkinlärning snarare än traditionell klassrumsundervisning.

Deltagare på etableringskursen har efter genomförd kurs förtur till plats på skolans SFI-utbildning.

Anvisningsrutin

Kontakta Helena Jonsson på telefon 073-941 46 45 eller e-post helena.jonsson@furuboda.se för att komma överens om startdatum, därefter kan anvisning ske.

 

Kursfakta

Längd

26 veckor

Målgrupp

Nyanlända med etableringsplan

Anvisning och kursstart

Enligt överenskommelse med kursledare

Kursledare & kontakt

Helena Jonsson
E-post: helena.jonsson@furuboda.se
Tel: 073-941 46 45

Ladda ner

Infoblad Etableringskurs Malmö (pdf)

 

Skip to content