Moves

Utlandspraktik för unga som varken studerar eller arbetar

Genom projektet “MOVES – Mobility Offering Valuable Experience for Swedish Youth” ska kvinnor och män mellan 18-30 år som varken arbetar eller studerar få möjlighet att göra utlandspraktik i grupp i ett annat EU-land. Det kommer att erbjudas tre praktikperioder – hösten 2020, våren 2021 och hösten 2021.

Första gruppen hösten 2020

Furuboda folkhögskola planerar att starta upp höstens grupp i mitten/slutet av augusti 2020 och rekrytering av deltagare ska ta plats under april/maj.

Höstens deltagare börjar med åtta veckors förberedelsefas på Furuboda i Malmö och sedan blir det utlandspraktik i Stuttgart, Tyskland under perioden 12 oktober – 27 november 2020.

Samarbetspartner

Vår samarbetspartner heter Internationaler Bund (IB), en organisation som vi i flera år har samarbetat med genom vårt tidigare projekt Mobile You. Vi har väldigt bra erfarenheter med IB och deras kompetens att hitta praktikplatser som är anpassade till deltagarnas individuella behov.

Om projektet

Furuboda folkhögskola är en av sex lokala partners inom projektet “MOVES – Mobility Offering Valuable Experience for Swedish Youth”. Det är Sveriges kommuner och regioner (SKR) som står för projektansökan som beviljats av Svenska ESF-rådet. Projektet pågår 1 december 2019 och den 30 juni 2022.

Projektfakta

Målgrupp

Kvinnor och män mellan 18-30 år som varken arbetar eller studerar

Kursstart

Augusti 2020

Längd

Åtta veckor förberedelse och sju veckors utlandspraktik

Projektkontakt

Anna-Katinka Neetzke Svensson
E-post: anna-katinka.n.svensson@furuboda.se
Tel: 073-941 46 25

Skip to content