Moves

Praktikutbyte för unga som varken studerar eller arbetar

Genom projektet “MOVES – Mobility Offering Valuable Experience for Swedish Youth” ska kvinnor och män mellan 18-30 år som varken arbetar eller studerar få möjlighet att göra utlandspraktik i grupp i ett annat EU-land. Det kommer att erbjudas tre praktikperioder – hösten 2020, våren 2021 och hösten 2021.

Praktik i Örebro våren 2021

Med anledning av rådande omständigheter kommer det inte erbjudas utlandspraktik under våren 2021. Istället erbjuder vi inlandspraktik i Örebro i samarbete med Stiftelsen Activa.

Kurstid

Kursstart: Måndag den 1 februari 2021

Höstens deltagare börjar med en 8 veckor lång förberedelsefas på Furuboda i Malmö eller Kristianstad och sedan blir det praktikutbyte i 6 veckor. Därefter är det en avslutande framtidsfas i 8 veckor.

Det kostar ingenting att delta, projektet står för rese- och boendekostnader samt matpengar.

Information

Intresserad? Rekryteringen är på gång nu!

Kontakta projektsamordnare Katinka, anna-katinka.n.svensson@furuboda.se eller 073-941 46 25, för frågor, intresseanmälan och individuellt informationssamtal.

Om projektet

Furuboda folkhögskola är en av sex lokala partners inom projektet “MOVES – Mobility Offering Valuable Experience for Swedish Youth”. Det är Sveriges kommuner och regioner (SKR) som står för projektansökan som beviljats av Svenska ESF-rådet. Projektet pågår 1 december 2019 och den 30 juni 2022.

SKR:s sida om Moves kan du läsa mer om projektet och alla lokala partners. SKR har också tagit fram en gemensam informationsfolder om Moves, där du kan läsa mer om projektet.

Filmer om Mobile You – en föregångare till Moves

Furuboda folkhögskola har drivit ESF-projektet Mobile You, med praktik utomlands under perioden 2015-2019.

Under oktober/november 2019 var det projektets sista grupp iväg till Stuttgart i Tyskland. Här kan du lyssna på de deltagarnas erfarenheter av mobilitet i grupp, samt utlandspraktik i Tyskland:

 

Se även filmer med Casper och Ludvig, två tidigare deltagare i av Mobile You, från deras utlandspraktik i Stuttgart januari/februari 2018:

Casper

Ludvig

Med projektet Moves har vi nu möjlighet att erbjuda utlandspraktik till ännu fler unga!

Projektfakta

Målgrupp

Kvinnor och män mellan 18-30 år som varken arbetar eller studerar

Kurstid våren 2021

Förberedelsefas: Start 1 februari (8 veckor)
Utbyte i Örebro: 6 april – 14 maj (6 veckor)
Framtidsfas: 17 maj – 9 juli (8 veckor)

Projektkontakt

Anna-Katinka Neetzke Svensson
E-post: anna-katinka.n.svensson@furuboda.se
Tel: 073-941 46 25

Ladda ner

Informationsfolder om Moves från SKR (pdf)

Infoblad Moves Furuboda våren 2021 (pdf)

Skip to content