Furuboda Second hand

Du hittar oss på Kopparbergsgatan 2 i Malmö.

Ordinarie öppettider

Måndagar kl. 11.00 – 15.00

Onsdagar kl. 11.00 – 15.00

Välkommen att fynda hos oss!

Det går bra att betala med Swish.


Mer om vår Second hand-verksamhet

Arbete • Delaktighet • Hållbarhet • Lärande

Furuboda Second hand har skapats av flera anledningar. Det viktigaste skälet för oss är att erbjuda sysselsättning och arbete för utsatta grupper på den svenska arbetsmarknaden. Vi hoppas du håller med om värdet i att arbeta, utvecklas och möta människor.

Just nu har vi framförallt ambitionen att nyanlända invandrare skall erbjudas möjligheten att utvecklas på en riktig arbetsplats. De som arbetar inom vår verksamhet erbjuds ansvar och delaktighet. Vi vill att varje medarbetare ska få betydelsefulla uppgifter och möjligheter att visa och utveckla sin potential. Alla ska få påverka och forma verksamhetens utveckling.

Vi vill också att besökare och medarbetare skall mötas så mycket som möjligt. Därför är du som kund en avgörande del av vårt koncept. Visst är det trevligt om du handlar varor, men du är minst lika viktig för oss när du samtalar med våra medarbetare. Där kan språket vara en utmaning. Om du antar den – pratar, använder kroppsspråk och kommunicerar är du ovärderlig. Då skapas riktiga möten och nya lärprocesser.

I ett samhälle där den omfattande konsumtionen ger kraftiga avtryck på miljön vill vi bidra till en ökad återanvändning. Slit och släng är ett ofog. Vi tror att mycket av det som slängs idag kan ha ett högt värde för någon annan och att det som tycks slitet kan förädlas till något exklusivt och attraktivt.

Furuboda Second hand är en del av Föreningen Furuboda, en ideell organisation där vinster är ointressanta. Överskott från butiken återinvesteras i verksamheten för att på sikt erbjuda arbete för personer som av olika skäl har svårt att få ett arbete.

Vårt koncept

En andra hand

Det är inte ovanligt med varor som är slitna, men som har potential att fräschas upp, göras om, eller bli en helt ny produkt. I vår verkstad förädlar och omarbetar vi produkter som sedan säljs i butiken. Är du intresserad av en andra hand på någonting du har hemma är du också välkommen att lämna in den till oss.

Kläder och prylar

Vi säljer i första hand kläder och prylar. Alla gåvor är varmt välkomna. Vi hoppas att du även vill stödja verksamheten med de där liiite finare prylarna som du hade kunnat sälja på nätet, men som kanske kan bidra till ännu mer genom att skänkas till oss!

Kontakt

Vill du skänka kläder eller prylar?

Kontakta oss gärna!

E-post: malmo@furuboda.se
Tel: 040-644 65 00

Ladda ner

Affisch Furuboda Second hand Malmö hösten 2020 (pdf)

Skip to content