Lediga tjänster

Föreningen Furuboda driver folkhögskola, arbetsmarknadsutbildningar, konferensverksamhet samt assistansbolag. Verksamheten bedrivs på vår huvudanläggning i Yngsjö söder om Åhus och vid våra filialer i Kristianstad, Malmö, Lund och Karlskrona.

Vår vision är: “Självständiga och ansvarstagande människor med full delaktighet i ett öppet och tillgängligt samhälle”.

Lediga tjänster just nu

  • Enhetschef och arbetsledare för stödpersoner
  • Ämneslärare svenska, samhällskunskap, naturkunskap och matematik samt vårdlärare
  • Stöd/arbetsledning till ambassadörer samt ansvar för Lekens dag och övriga föreningsarrangemang

Läs mer om tjänsterna under respektive rubrik nedan.

Vi strävar efter att kunna erbjuda tjänster om 80-100 % och ser gärna att de olika uppdragen kan kombineras i hela tjänster.

Samtliga tjänster har placeringsort Yngsjö.

Kontakt

Frågor besvaras av rektor/verksamhetsledare Jenny Anderberg tel. 044-781 46 51 eller biträdande rektor Hans Skäremo tel. 044-781 46 59.

Ansökan och tillträde

Vi kommer att genomföra intervjuer löpande, skicka därför din ansökan snarast, dock senast den 4 januari 2019. Ansökan skickas till ansokan@furuboda.se. Ange löneanspråk.

Tillträde: snarast efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Enhetschef och arbetsledare för stödpersoner

Till vår enhet Hälsa Assistans söker vi nu två personer till tjänster med uppdrag arbetsledning, budget- och verksamhetsansvar. I Hälsa Assistans finns de stödpersoner som assisterar folkhögskolans deltagare både under läsårstid och sommarkurser. De flesta av deltagarna bor på skolans internat och stödpersoner finns i tjänst dygnet runt.

Arbetsuppgifter

Arbetsledning för stödpersoner, schemaläggning, bemanning, medarbetar-och lönesamtal samt planering och genomförande av stödinsatser till deltagarna på folkhögskolan över året. Tjänsterna kan ev. kombineras med andra uppdrag i vår verksamhet.

Kvalifikationer

Du som söker har adekvat utbildning, t.ex. socialpedagog, socionom eller beteendevetare. Du kan också vara stödpedagog, arbetsterapeut eller sjuksköterska med intresse för arbetsledning. Är du utbildad vårdlärare finns ev. möjlighet att kombinera med lärartjänst. Tidigare erfarenhet av arbetsledning är ett krav. Erfarenhet från LSS-verksamhet eller från psykiatri är meriterande.

Ämneslärare svenska, samhällskunskap, naturkunskap och matematik samt vårdlärare

Till folkhögskolan söker vi ämneslärare i svenska, samhällskunskap, naturkunskap och matematik samt vårdlärare med undervisning i pedagogik och medicinsk grundkurs på vår assistentutbildning.

Arbetsuppgifter

Undervisning av vuxna deltagare i närstudieform. Vi arbetar med digitala verktyg och i din roll som lärare ingår sedvanliga läraruppgifter såsom mentorskap, planering, utvärdering och utveckling av aktuella kurser. I förekommande fall ingår även praktikplatsbesök.

Kvalifikationer

Pedagogisk utbildning och relevant erfarenhet. Till vårdlärartjänsten söker vi i första hand en behörig yrkeslärare inom Vård och omsorg eller Barn och fritid, alternativt dig som är verksam inom vård och omsorg men är intresserad av att arbeta som lärare. Gedigna branschkunskaper och flerårig yrkeserfarenhet inom området är ett önskemål. Gärna från boende, daglig verksamhet, korttidsboende eller särskola för personer med olika funktionsvariationer. Tidigare erfarenhet av undervisning i gymnasieskolans yrkeskurser på Vård- och omsorgsprogrammet eller Barn och fritid är meriterande. Goda IT-kunskaper förutsätts, gärna Office 365.

Stöd/arbetsledning till ambassadörer samt ansvar för Lekens dag och övriga föreningsarrangemang

Till våra nyanställda ambassadörer söker vi arbetsledare och pedagogiskt stöd. Ambassadörernas arbete är ett sätt att arbeta opinionsbildande med föreläsningar för att sprida kunskap om liv och förutsättningar för personer med funktionsvariation. Dessutom söker vi ansvarig för Lekens dag och övriga föreningsarrangemang.

Arbetsuppgifter

Handleda ambassadörerna i att planera, marknadsföra och genomföra föreläsningar i olika sammanhang som skolor, högskoleutbildningar, konfirmandgrupper, föreningar etc. Arbetet med Lekens dag och föreningsarrangemang innebär att planera, marknadsföra och genomföra dessa arrangemang.

Kvalifikationer

Stödpedagog, socialpedagog, arbetsterapeut, fritidsledare eller annan adekvat utbildning/erfarenhet krävs för dessa uppdrag.


Lediga tjänster inom Furuboda Assistans

Intresserad av jobb inom Furuboda Assistans? För att se vilka tjänster de söker folk till – läs här!