Stöd oss

– vi gör det tillsammans!

 

Genom att stödja Furuboda är du med och skapar större möjligheter till delaktighet och utbildning, oavsett funktionsförmåga.

Vi är enormt tacksamma för allt det stöd vi får! Till alla er som redan är givare och medlemmar vill vi säga ett varmt tack – ni är med och gör det möjligt för Furuboda att behålla och utveckla vår viktiga verksamhet.

Vill du vara med och stödja Furuboda?

Du kan stödja Furuboda på flera olika sätt. Hur vill du vara med?

Bli medlem

Genom att vara medlem i Föreningen Furuboda ställer du dig med i arbetet för att nå Furubodas vision – tillsammans blir vi starka i idé och handling. Du är med och skapar viktiga förutsättningar för vår verksamhet och för att driva de frågor vi brinner för. Att vara medlem kostar 120 kr per kalenderår. Som medlem får du medlemstidningen Furuboda.Nu som ges ut fyra gånger per år samt medlemsrabatt på vissa av våra arrangemang, såsom Brasafton.

Bli månadsgivare

Som månadsgivare skänker du en gåva till Furuboda en gång varje månad via autogiro. Du bestämmer själv hur mycket du vill ge och kan när som helst ändra sitt belopp.

Ge en gåva

Vi tar gärna emot engångsgåvor till Furuboda! Den går till det område inom Furubodas verksamhet där det bäst behövs, men du kan även ange specifika ändamål om så önskas.

Insamling till Furubodas simhall

Ibland är behoven särskilt stora inom ett specifikt område och då tar vi emot gåvor särskilt för det ändamålet. Just nu samlar vi in pengar till Furubodas simhall som är i behov av renovering. Vill du vara med och bidra till att rädda simhallen? 

Gåvoshop

När du köper en eller flera gåvor i vår gåvoshop https://butik.furuboda.org är du med och stödjer Furubodas verksamhet och som tack får du ett fint gåvobevis. I juletid är gåvobeviset även utsmyckat med en julhälsning.

Gåvo- och minnesblad

Uppvakta eller hedra dina vänner genom att ge en minnesgåva eller gåva i samband med högtidsdag. Med våra vackra gåvo- eller minnesblad blir det inte bara en fin present, du stödjer dessutom Föreningen Furuboda och sprider kännedom om oss.

Arv och testamente

Har du inte någon arvsberättigad eller vill du påverka hur dina tillgångar fördelas efter din bortgång? Om du beslutar att testamentera tillgångar till Föreningen Furuboda gör dina medel nytta långt efter din bortgång och får betydelse både för vår verksamhet.

Aktieutdelning

Skänk din aktieutdelning till Furuboda! Som privatperson eller ägare av fåmansbolag kan du skänka din aktieutdelning till Furuboda – och slippa betala kapitalskatt på utdelningen.

Skattereduktion för gåvor

Sedan juli 2019 går det återigen att få skattereduktion för gåvor till ideella organisationer och i december 2019 godkändes Furuboda av Skatteverket som gåvomottagare för skattereduktion.

För att ska bli aktuellt med skattereduktion krävs det att du som gåvogivare ger minst 200 kr per gåvotillfälle och att du måste skänka minst 2000 kr under året (till Furuboda och/eller andra godkända gåvomottagare).

Gåvan måste vara en penninggåva avsedd för social hjälpverksamhet eller vetenskaplig forskning, av vilket det för Furubodas del handlar det om det första alternativet.

Du som gåvogivare behöver inte göra något särskilt för att få skattereduktion på din gåva. När du ger en gåva på minst 200 kr skickar Furuboda in en kontrolluppgift till Skatteverket, förutsatt att vi har fått namn, adress och personnummer på dig som gåvogivare. För att underlätta detta uppskattar vi att du anger fullständiga personuppgifter och märker betalningen “Furubodas hjälpverksamhet”.

Kontrolluppgiften går till dig som givare och till Skatteverket. Det kommer att stå förtryckt i din inkomstdeklaration för taxeringsåret året efter att du har skänkt gåvan och det är i samband med den du begär skattereduktionen.

 

Tack för din gåva!

Stöd oss

Frågor?

Har du frågor eller önskar mer information om de olika sätt du kan stödja Furuboda är du varmt välkommen att kontakta oss.

Tel: 044-781 46 00
E-post: info@furuboda.se


Föreningens juridiska namn: Ideella föreningen Furuboda Åhus med firma Furuboda Konferens och Utbildningscenter

Organisationsnummer: 838200-5281

Plusgiro: 900594-3

Swish: 900 59 43

Föreningen Furuboda har 90-konto och granskas av Svensk insamlingskontroll

Skip to content