Sommar för alla?

Bidra till #olikamensamma

Swisha din gåva till 900 59 43 – märk gåvan #olikamensamma

Nu lanserar Furuboda och Elaine Eksvärd kampanjen #olikamensamma! Var med och gör skillnad genom att ge en gåva – så är du med och skapar möjligheter till framtiden.

Statens nedskärningar till folkhögskolor med inriktning för personer med funktionsnedsättning är oacceptabelt. Vi behöver din hjälp – för deltagarnas liv väntar inte!

Bidra till Furuboda folkhögskolas och Elaine Eksvärds kampanj #olikamensamma och hjälp Furuboda att fortsätta erbjuda utbildning för alla!

Vad handlar #olikamensamma om?

Genom kampanjen #olikamensamma uppmärksammas att alla människor i vårt land ska ha samma rättigheter och möjligheter till ett värdigt liv, till utbildning och sysselsättning, oavsett förutsättningar – något som personer i Furubodas nätverk hotas att bli utan som en följd av minskade anslag. Därför ställer Elaine Eksvärd sig nu tillsammans med Furuboda för att sprida budskapet och samla in pengar. Deltagarna i kursen Musikverkstan bidrar också med låten Olika men samma, som först skrevs till Musikhjälpen. Lyssna på den här:

Varför behövs kampanjen?

Sommarverksamheten har funnits med ända sedan starten 1960. En av sommarens korta kurser som funnits med nästan sedan dess är Familjeveckan, som tvingades läggas ned förra året av ekonomiska skäl. Familjeveckan skapades för att deltagare med funktionsnedsättning tillsammans med familjen ska kunna få en fristad från vardagen, möta andra i liknande situationer och lära sig nya saker. Nu har nedskärningarna drabbat sommar-verksamheten och genom #olikamensamma vill vi uppmärksamma denna utveckling.

Vem drabbas av nedskärningarna?

Många familjer har drabbats av nedskärningarna. En av dessa är familjen Bosk från Norrköping med sonen Anders, som har en grav cp-skada. De har sedan år 2000 åkt varje år till Furubodas familjevecka. Alla har följt med – mamma, pappa, Anders och hans två yngre syskon. De fick en semestervecka tillsammans där alla kunde göra samma sak, för en gångs skull slapp dela upp sig och Anders kunde vara med på alla aktiviteter som hans syskon. Familjeveckan har betytt mycket för familjen Bosk. Beskedet om att Familjeveckan inte skulle finnas längre var tungt:

– Jag blev ledsen och arg. Att man lägger ner ett bra koncept på grund av att det inte finns finansiering. Det var enda saken som vi som familj kunde göra tillsammans på under hela sommaren, så det känns tragiskt att inte kunna få göra det. Det finns ingen annan verksamhet som Furuboda. Med den bredden, tydligheten och anpassningen som Furuboda har, berättar Anders mamma Maria.

Hur kan vi göra skillnad?

Följ @elaineeksvärd + Lyssna på Olika men samma + Ge en gåva & sprid kampanjen = ett Sverige där alla är #olikamensamma

Följ @elaineeksvärd + LyssnaOlika men samma + Ge en gåva & sprid kampanjen

= ETT SVERIGE DÄR ALLA ÄR #OLIKAMENSAMMA

Nu kör vi kampanjen #olikamensamma – för att fler personer med funktionsnedsättning ska kunna komma till Furuboda!

Du kan bidra till denna insamling – swisha en gåva till 900 59 43 och märk gåvan #olikamensamma, så är du med och hjälper Furuboda att fortsätta erbjuda utbildning för alla.

#OLIKAMENSAMMA

Såhär kan du bidra

Läs mer

Familjen Bosks och Mikaels berättelser

Om låten Olika men samma

Skip to content