Musikproduktion – distans

Kursen läses under ett läsår på halvfart (50 % studietakt) och berättigar till studiemedel från CSN.

Denna kurs vänder sig till dig som vill få grundläggande och vidare kunskaper inom musikproduktion. Utbildningen passar exempelvis dig som skriver egna låtar och vill lära dig att göra dina egna produktioner eller förbättra dem, lärare som vill fortbilda sig inom området eller dig som helt enkelt är intresserad av musikproduktion och vill skaffa dig kunskaper för att kunna arbeta med det själv – som hobby eller professionellt. Kursen ger dig kunskaper i ljudteknik samtidigt som du utvecklar din konstnärliga förmåga.

 

Exempel på innehåll och moment i kursen

· Digitala verktyg inom musikproduktion

· Inspelningsteknik

· Mixning och mastring

· Ljudlära och akustik

· Låtskrivande och arrangering

· Musikbranschen och upphovsrätt

 

Undervisningen sker i huvudsak på distans vilket ger dig möjlighet att själv bestämma när du arbetar med uppgifterna. På en gemensam, nätbaserad plattform läggs undervisningsmaterial upp bl.a. i form av videolektioner som är kopplade till uppgifter som ska lösas av dig som deltagare. Du får personlig handledning av lärarna samt feedback av de andra deltagarna över nätet. En ny uppgift delas ut varje eller varannan vecka beroende på uppgiftens omfattning.

Kursen innehåller även tre gemensamma fysiska träffar. Utöver en kurshelg på folkhögskolan i Yngsjö så kommer du vid två tillfällen att få undervisning i Gula Studion, en professionell musikstudio i Malmö. I denna inspirerande miljö får du praktisk undervisning i olika inspelningstekniker av gästlärare med lång erfarenhet inom ljudbranschen.

Läsåret avslutas med ett större projekt där du tar en låt från idé till färdig produktion genom att använda de kunskaper du har erhållit under kursens gång.

Efter genomgången kurs får du ett intyg med en beskrivning av de genomförda kursmomenten.

 

Kurstid

2018-08-25 – 2019-06-05

 

Kurstillfällen

Distansundervisning med gemensamma träffar på Furuboda och i Malmö. Träffarna är obligatoriska.

· 25-26:e augusti. Uppstartsträff på Furuboda. Logi och måltider ingår i kursavgiften.

· 20-21:a oktober & 30-31:a mars. Gula Studion i Malmö. Boende ordnas av deltagaren.

 

Kurskostnad

2495 kr. Inkluderar studiotid, webbplatsmaterial, logi på Furuboda lördag till söndag samt måltider. Eventuellt kan det tillkomma kostnader för kurslitteratur som deltagaren själv står för. Kurskostnaden för läsåret 2019/2020 är är ännu inte fastslagen.

 

Krav

Du behöver ha tillgång till dator med kamera, valfritt inspelningsprogram (t.ex. Logic, Pro Tools, Ableton Live, Reaper m.fl) samt ett ljudkort med mikrofon så att du kan göra inspelningar.

 

Ansökan och antagning

Sista ansökningsdag för läsåret 2018-2019 var 15 maj 2018. Sidan uppdateras med information om ansökan till kommande läsår när det är aktuellt.
Till ansökan bifogas ett personligt brev vilket kommer att ligga till grund för urval. I brevet beskriver du dina musikaliska erfarenheter samt varför du vill gå kursen.

Kontakt

Frågor kring kursen besvaras av kursledare Marcus Gunnarsson
marcus.gunnarsson@furuboda.se
044-7814639

Ansökan

Ansökningstiden för kursen läsåret 2018-2019 har gått ut och det går inte längre att ansöka.

Sidan uppdateras med information om ansökan till kommande läsår när det är aktuellt.

Kursblad

Kursblad – Musikproduktion