Sommarens korta kurser 2019

Välkommen till Furuboda i Yngsjö i sommar!

Hos oss finns ett utbud av kurser med inspirerande innehåll och aktiviteter där du har möjlighet att prova på nya saker, utmana dig själv i något nytt eller utveckla något av dina intressen. Förutsättningarna för att möta nya och gamla vänner finns klart också. På Furuboda finner du en öppen och tillgänglig miljö för alla med eller utan funktionsnedsättning.

Sista ansökningsdag: 1 februari

(I mån av plats görs intagning efter sista ansökningsdag)

Notera att…

…priserna för kurserna som står är grundpriset per deltagare, allt inkluderat. Har du frågor eller behöver någon variant av vistelse, ber vi dig ringa Eva Björmander på 044-781 46 34 för att få rätt kostnadsuppgifter. Medföljande assistenter betalar 915 kr per dygn och person.

…läsåret för folkhögskolans långa kurser är en vecka längre 2019 än vad det varit tidigare år. Detta innebär att det blir en vecka kortare för sommarens kurser. Därför uteblir Skåne i blickfånget och Skapandeverkstan förläggs i augusti. Du som varit på Skåne i blickfånget, känner nog igen dig i veckan som heter Sommarveckan och finns i augusti.

Kursutbud sommaren 2019

Surfa på internet – Inställd

17-19 juni • Dagkurs 895 kr*

Surfa på nätet med mobil och surfplatta! Efter önskemål erbjuds nu en kurs för dig som har egen smart mobil eller surfplatta, som du vill kunna använda mer och få förslag på nya användningsområden. Du får tips och inspiration om olika appar och onlinetjänster som kan underlätta i vardagen och på fritiden, alltifrån sociala medier och fotografering till hantering av banktjänster såsom Swish. Kursen riktar sig till nybörjare med viss surfplatte- och mobilvana. Ta med egen surfplatta eller smart mobil. Trådlöst internet finns på skolan.

*Avgiften inkluderar lunch och fika. Möjlighet till logi finns. Kontakta oss för prisuppgift.


Sound & Action

24-30 juni • 9 370 kr

En kurs med musik, liv och rörelse i alla former. Sound & Action samlar ca 80 deltagare från hela landet som vill spela instrument, sjunga, dansa, agera eller arbeta med inspelning! Instrumenten anpassas så att alla kan vara med och musicera. Efter inskickad ansökan och antagning, väljer du vilken temagrupp du vill medverka i: T.ex. kör, rock, pop, dansband, ljud & inspelning, afrikanskt eller musikal. På förmiddagarna jobbar du i temagruppen och på eftermiddagarna kan du välja mellan olika workshops som kan bestå av musik, drama eller fritidsaktiviteter. Kursen riktar sig till dig som har ett stort musikintresse och vill utvecklas musikaliskt.

Alla kan vara med från 15 års ålder. Det är viktigt att du gillar och klarar av att medverka i stora grupper.


Solskensvecka 2

1-7 juli • 9 220 kr

Sommar, sol, hav, musik, aktiviteter, möten med nya människor – så kan Solskensveckorna på Furuboda beskrivas. För dig som vill finns det även möjlighet för andaktsstunder.

I aktiviteter, intressegrupper och program möts och utmanas du av dig själv, andra och ledarna på olika sätt. På förmiddagarna ingår du i en intressegrupp som t.ex. idrott, musik eller något kreativt. Här jobbar vi tillsammans, ledarna inspirerar dig att våga och vilja testa på nya saker under veckan. Resten av dagen blandas med olika aktiviteter, bad och roliga kvällsprogram. Kvällsprogrammen varierar och kan t.ex. vara konsert, festivalkvällar, besök av föreningar med mera.

Solskensvecka 2 är för dig mellan 20 och 40 år.


Solskensvecka 1

29 juli-4 augusti • 9 220 kr

Sommar, sol, hav, musik, aktiviteter, möten med nya människor – så kan Solskensveckorna på Furuboda beskrivas. För dig som vill finns det även möjlighet för andaktsstunder.

Under Solskensvecka 1 får du prova på nya saker och utmanas i många olika aktiviteter. Det kan vara att åka 4-hjuling, cabbe, flotte, stå på scen eller andra spännande upptåg. På förmiddagarna ingår du i en intressegrupp som t.ex. idrott, musik, kreativt, under dessa timmar får du uppleva många olika spännande saker. Eftermiddagarna kan du välja att åka med något fordon, bada i hav eller simhall, vara med i någon turnering och självklart umgås med vänner. Kvällarna erbjuder även de varierat program, konsert, festivaler, filmkvällar mm. Under veckan utmanas du att ha kul med kompisar och lära känna nya människor.

Solskensvecka 1 är för dig i tonåren och upp till 23 år.


Solklart

5-11 augusti • 9 220 kr

Solklart är veckan som liknar en solskensvecka, det hörs väl Solklart på namnet. Sommar, sol, hav, musik, aktiviteter, möten med nya människor – så kan Solskensveckorna på Furuboda beskrivas. För dig som vill finns det även möjlighet för andaktsstunder.

Solklart har ett upplägg som liknar Solskensveckorna, där du väljer något du ska göra på förmiddagen tillsammans med ledare och vänner på kursen. Det kan handla om idrott, musik, natur m.m. Eftermiddagarna kan man använda till att t.ex. bada. Havet finns nära men det finns också simhall att bada i. Vår flotte, cabbe och 4-hjuling rullar också och man kan passa på att ta sig en tur i det fria. Kvällarna har ett varierat utbud av aktiviteter, några av kvällarna tillsammans med övriga kurser, konserter, femkamper, festivaler och annat roligt!

Solklart är för dig mellan 40-60 år.


Sound & Action “mini”

5-11 augusti • 9 370 kr

Detta är en musikvecka i miniformat med ca 20 deltagare. Temat för kursen är musik och ljud i alla former. Vad gör vi då? Jo, på förmiddagarna är det musikspelande i grupp där du får testa på olika saker under veckan. På eftermiddagarna erbjuds du delta olika aktiviteter, antingen workshops med musikinriktning eller upplevelser så som att åka cabbe och fyrhjuling. Du kan även passa på att bada i havet eller simhallen. På kvällarna finns utrymme för gemenskap då vi erbjuder konserter, allsång och mycket mer. Det är en vecka för Dig som gillar musik och vill spela tillsammans med andra.

Alla kan vara med från 13 års ålder.


Sommarveckan

12-18 augusti • 9 220 kr

Under en skön augustivecka får Du vara med och uppleva en kurs med varierat innehåll. Var förmiddag har sitt tema, t.ex. skapande, natur, musik, mm. Det är ett varierat innehåll med lyssnande, skapande, rörelse och framförallt upplevelse. Eftermiddagarna innebär ofta ett fritt val av aktiviteter, då det erbjuds, turneringar, bad, cabbe- eller 4-hjulingsåkning m.m. Kvällarna varvas med t.ex. musik, bingo och föreläsningar.

Veckan riktar sig främst till dig som önskar ett lugnare tempo.


Må bra-kursen

12-18 augusti • 9 620 kr

Förra årets nya succékurs kommer tillbaka! Må Bra-kursen med varierat utbud av föreläsningar, aktiviteter och utmaningar för kropp och själ. Längtar du efter att komma i balans i livet? Funderar du över hur livet kan bli en helhet? Vi möts och delar livserfarenheter, lagar- och äter- mat som är både god och nyttig, övar oss i kroppskännedom genom rörelseövningar och vistelse i vår sköna, havsnära natur. Det erbjuds, simning i simhallen, promenader, mindfulness och fysisk aktivitet i tillgänglig miljö.

Kursen riktar sig huvudsakligen till dig som är 25 år eller äldre.


Skaparverkstan

12-18 augusti • 9 820 kr

Är du sugen på att prova på att måla i acryl, akvarell eller trycka screentryck? Eller vill du kanske prova glasfusing eller att forma med keramiklera? Gillar du att skapa fritt utan en massa regler? Då är det här kursen för dig! Här har du möjlighet att prova på olika tekniker och material både på traditionellt sätt och genom övningar som fokuserar på skapandeprocessen. Vi håller mestadels till i vår mysiga ateljé, men om vädret tillåter tar vi oss kanske ut i landskapet och målar i det fria. Ett besök hos eller av en verksam konstnär brukar vi också hinna med.

Kursen vänder sig både till nybörjare och till dig som har mer erfarenhet av konstnärligt skapande.

Kontakt

För praktisk information (priser, kost & logi, assistans och anmälan):
Eva Björmander
eva.bjormander@furuboda.se
044-781 46 34

För information om kursinnehåll och aktiviteter:
Annica Nordqvist
annica.nordqvist@furuboda.se
044-781 46 49

Ladda ner

Ansökningsblankett

Ansökningsblankett för nedladdning och utskrift:
Ansökningsblankett korta kurser 2019 (pdf)

Kursfolder

Kursfolder för nedladdning och utskrift:
Kursfolder korta kurser sommaren 2019 (pdf)

Kursöversikt sommaren 2019

Surfa på internet • 17-19 juni • Dagkurs 895 kr – Inställd 

Sound & Action • 24-30 juni • 9 370 kr

Solskensvecka 2 • 1-7 juli • 9 220 kr

Solskensvecka 1 • 29 juli-4 augusti • 9 220 kr

Solklart • 5-11 augusti • 9 220 kr

Sound & Action “mini” • 5-11 augusti • 9 370 kr

Sommarveckan • 12-18 augusti • 9 220 kr

Må bra-kursen • 12 – 18 augusti • 9 620 kr

Skaparverkstan • 12-18 augusti • 9 820 kr