Sommarens korta kurser 2020

Furuboda folkhögskola Yngsjö


Med tanke på rådande situation kring spridningen av coronaviruset har Furuboda tagit det stora och mycket tråkiga beslutet att inte genomföra sommarkurserna 2020.

Det är med stor sorg vi fattat detta beslut och vi har väntat så länge vi vågat. Vi hade förstås hoppats att faran skulle vara över till sommaren men inget tycks tyda på det. Beslutet är fattat och vi ber om överseende då vi har att göra med en situation vi inte råder över.

Har du frågor eller funderingar över detta, kontakta Eva Björmander, tel. 044-781 46 34 eller e-post eva.bjormander@furuboda.se

OBS! Ett tips är att ”gilla” Furuboda folkhögskola på Facebook och Instagram, för där kan det vara så att det kommer lite glimtar och hälsningar under sommaren…!


Välkommen till Furuboda i sommar!

Vi erbjuder ett blandat utbud av kurser, allt från musik, Må bra, Skapande till våra solskensveckor! Här finns ett utbud med inspirerande innehåll och aktiviteter där du har möjlighet att prova på nya saker, utmana dig själv i något nytt eller utveckla något av dina intressen. Förutsättningarna för att möta nya och gamla vänner finns självklart också. På Furuboda finner du en öppen och tillgänglig miljö för alla med eller utan funktionsnedsättning.

Sista ansökningsdag för 2020 års kurser var 1 februari, men det finns fortfarande några platser kvar på Må bra, må bättre-kursen.

För mer information om anmälan till den eller ev. plats på annan kurs, ring Eva Björmander på tel. 044-781 46 34.

Notera att…

…priserna för kurserna som står angivna är grundpriset per deltagare. Har du frågor eller behöver någon variant av vistelse, ber vi dig ringa Eva Björmander på 044-781 46 34 för att få rätt kostnadsuppgifter. Medföljande assistenter betalar 935 kr per dygn och person.

…vid avbokning senare än 15 dagar innan kursstart faktureras en avbokningsavgift på 20 % av kurskostnaden.

…läsåret för folkhögskolans långa kurser är en vecka längre 2020 än vad det varit tidigare år. Detta innebär att Skånsk sommar uteblir och att Skapandeverkstan förläggs i augusti. Du som varit på Skånsk sommar, känner nog igen dig i Sommarveckan och Solskensklubben.

OBS! Sommaren 2020 är simhallen på Furuboda stängd för renovering.

 

Kursutbud sommaren 2020

Må bra – må bättre

22-28 juni • 9 770 kr

Hur motion och träning stärker din hjärna och hälsa!

Kursen vänder sig till dig som vill få tips och råd att komma igång med din kost, motion och hälsa.

Vi kommer att röra på oss varje dag i vår natur-sköna miljö, det blir bland annat stavgång, cykling, spela golf, yoga och en flottetur längs Helge å. Vi ser att du gillar träning och vågar utmana dig själv. Under veckan kommer vi också diskutera och inspireras av bland annat läkare Anders Hansens böcker “Hjärnstark” och “Skärmhjärnan” som handlar om vikten av regelbunden träning. Ett dagsschema kan se ut såhär: stavgång • frukost • träning • lunch • föreläsning • middag • kvällsaktivitet.

Furuboda är en av Sveriges bästa utbildare på golf för personer med funktionsvariation. Vi kommer under några pass prova på att spela golf på Degeberga Widtsköfle Golfklubb.


Sommarveckan

22-28 juni • 9 370 kr

Här får du vara med och uppleva en vecka med varierat innehåll. Kursdagarna liknar varandra i upplägg med programpunkter på förmiddagarna, eftermiddagarna och kvällarna. Det är ett blandat utbud av upplevelser, skapande aktiviteter av olika slag, rörelse och föredrag. Eftermiddagarna innebär ofta ett fritt val av aktiviteter, då det erbjuds, turneringar, bad i havet, cabbe- eller 4-hjulinsåkning m.m. Kvällarna varvas med t.ex. musik, bingo och föreläsningar.

Veckan riktar sig främst till dig som önskar ett lugnare tempo, upplevelser och en vilsam tillvaro.


Sound & Action

29 juni-5 juli • 9 520 kr

En kurs med musiken i fokus, med liv och rörelse i alla former. Sound & Action samlar ca 80 deltagare från hela landet som vill spela instrument, sjunga, dansa, agera eller arbeta med inspelning! Instrumenten anpassas så att alla kan vara med och musicera. Efter inskickad ansökan och antagning, väljer du vilken temagrupp du vill medverka i. Det kan till exempel vara kör, rock, pop, dansband, ljud & inspelning, afrikanskt eller musikal.

På förmiddagarna jobbar du i temagruppen och på eftermiddagarna kan du välja mellan olika workshops som kan bestå av musik, drama eller fritidsaktiviteter.

Kursen riktar sig till dig som har ett stort musikintresse och vill utvecklas musikaliskt. Alla kan vara med från 15 års ålder. Det är viktigt att du gillar och klarar av att medverka i stora grupper.


Solskensvecka 2

6-12 juli • 9 370 kr

Solskensvecka 2 riktar sig till dig som är runt 25 till 40 år.

Sommar, sol, hav, musik, aktiviteter, möten med nya människor – så kan Solskensveckorna på Furuboda beskrivas. För dig som vill finns det även möjlighet för andaktsstunder.

I aktiviteter, intressegrupper och program möts och utmanas du av dig själv, andra och ledarna på olika sätt. På förmiddagarna ingår du i en intressegrupp som t.ex. idrott, musik eller något kreativt. Här jobbar vi tillsammans, ledarna inspirerar dig att våga och vilja testa på nya saker under veckan. Resten av dagen blandas med olika aktiviteter, bad och roliga kvällsprogram. Kvällsprogrammen varierar och kan till exempel vara konsert, festivalkvällar och besök av föreningar.


Solskensvecka 1

27 juli-2 augusti • 9 370 kr

Solskensvecka 1 är för dig i tonåren och upp till 25 år.

Sommar, sol, hav, musik, aktiviteter, möten med nya människor – så kan Solskensveckorna på Furuboda beskrivas. För dig som vill finns det även möjlighet för andaktsstunder.

Under Solskensvecka 1 får du prova på nya saker och utmanas i många olika aktiviteter. Det kan vara att åka 4-hjuling, cabbe, flotte, stå på scen eller andra spännande upptåg. På förmiddagarna ingår du i en intressegrupp som till exempel idrott, musik, kreativt, under dessa timmar får du uppleva många olika spännande saker. Eftermiddagarna kan du välja att åka med något fordon, bada i havet eller vara med i någon turnering och självklart umgås med vänner. Kvällarna erbjuder även de varierat program, konsert, festivaler, filmkvällar mm. Under veckan utmanas du att ha kul med kompisar och lära känna nya människor.


Sound & Action “mini”

27 juli-2 augusti • 9 520 kr

Detta är en musikvecka i miniformat med cirka 20 deltagare. Temat för kursen är musik och ljud i alla dess former.

Vad gör vi då? Jo, på förmiddagarna är det musikspelande i grupp där du får testa på olika saker under veckan. På eftermiddagarna erbjuds du delta olika aktiviteter, antingen workshops med musikinriktning eller upplevelser så som att åka flotte, cabbe och fyrhjuling. Du kan även passa på att bada i havet som ligger nära. På kvällarna finns utrymme för gemenskap då vi erbjuder konserter, allsång och mycket mer.

Detta är en vecka för dig som gillar musik och vill spela tillsammans med andra. Alla kan vara med från 13 års ålder. Vi ser gärna att du har med dig egna assistenter på denna kursvecka.


Solklart

3-9 augusti • 9 370 kr

Solklart är för dig som är i ålder mellan 40-60 år.

Sommar, sol, hav, musik, aktiviteter, möten med nya människor – så kan Solskensveckorna på Furuboda beskrivas. För dig som vill finns det även möjlighet för andaktsstunder. Solklart är veckan som liknar en solskensvecka, det hörs väl solklart på namnet.

Solklart har ett upplägg som liknar solskensveckorna, där du väljer något du ska göra på förmiddagen tillsammans med ledare och vänner på kursen. Det kan handla om idrott, musik, natur med mera. Eftermiddagarna kan man använda till att till exempel bada, havet finns nära, passa på att ta ett dopp i det blå. Då kan även åka med vår flotte, cabbe eller 4-hjuling, dessa rullar flera turer och man kan passa på att ta sig en tur i det fria. Kvällarna har ett varierat utbud av aktiviteter, några av kvällarna tillsammans med övriga kurser, konserter, femkamper, festivaler och annat roligt!


Skaparverkstan

10-16 augusti • 9 970 kr

Är du sugen på att prova på att måla i acryl, akvarell eller trycka screentryck? Eller vill du kanske prova glasfusing eller att forma med keramiklera? Gillar du att skapa fritt utan en massa regler? Då är det här kursen för dig! Här har du möjlighet att prova på olika tekniker och material både på traditionellt sätt och genom övningar som fokuserar på skapandeprocessen. Vi håller mestadels till i vår mysiga ateljé, men om vädret tillåter tar vi oss kanske ut i landskapet och målar i det fria.

Kursen vänder sig både till nybörjare och till dig som har mer erfarenhet av konstnärligt skapande.


Solskensklubben

10-16 augusti • 9 370 kr

Solskensklubben riktar sig till dig som är runt 60 år och uppåt.

Under en skön augustivecka får du vara med och uppleva en kurs i lugnt tempo. Förmiddagarna jobbar vi utifrån ett valt tema, samtalar, utforskar och lär oss mer. Eftermiddagarna har valbara saker, det kan vara allt från havsbad och turneringar till 4-hjuling eller en flottetur på Helge å. På kvällarna umgås vi och varvar aktiviteterna med musik, bingo, föreläsningar med mera.

Veckan riktar sig främst till dig som önskar ett lugnare tempo och en mindre grupp.

Kontakt

För praktisk information (priser, kost & logi, assistans och anmälan):
Eva Björmander
eva.bjormander@furuboda.se
044-781 46 34

För information om kursinnehåll och aktiviteter:
Annica Nordqvist
annica.nordqvist@furuboda.se
044-781 46 49

Ladda ner

Kursfolder

Kursfolder för nedladdning och utskrift:
Kursfolder korta kurser sommaren 2020 (pdf)

Ansökningsblankett

Ansökningsblankett för nedladdning och utskrift:
Ansökningsblankett korta kurser 2020 (pdf)

Fondansökan

Om du söker till någon av våra korta kurser och uppfyller kriterierna till våra fonder har du möjlighet att söka fondbidrag.

Information om fonderna, kriterier och instruktioner för ansökan:
Information om fonder Furubodas korta kurser (pdf)

Ansökningsblankett för fondansökan:
Ansökningsblankett fonder Furubodas korta kurser (pdf)

Kursöversikt sommaren 2020

Må bra – må bättre • 22-28 juni • 9 770 kr

Sommarveckan • 22-28 juni • 9 370 kr

Sound & Action • 29 juni-5 juli • 9 520 kr

Solskensvecka 2 • 6-12 juli • 9 370 kr

Solskensvecka 1 • 27 juli-2 augusti • 9 370 kr

Sound & Action “mini” • 27 juli-2 augusti • 9 520 kr

Solklart • 3-9 augusti • 9 370 kr

Skaparverkstan • 10-16 augusti • 9 970 kr

Solskensklubben • 10-16 augusti • 9 370 kr

Skip to content