IT-kursen

Med kreativiteten i fokus

Kursen för dig som är intresserad av IT och foto och vad man kan skapa med datorer blandat med ämnen som ger dig personlig utveckling på olika sätt. I kursen arbetar vi praktiskt. Du får bland annat grundläggande kunskap om fotografering, bildredigering, trycksaker och datorgrafik. Andra ämnen är bild och form, musik, skrivarverkstad, engelska, idrott och simträning, presentation, friluftsliv och aktuellt. Du har även möjlighet att kombinera studierna med behörighetsläsning (i vår AKB-kurs) av 1-2 ämnen på grund- eller gymnasienivå.

Kursen har 10 deltagare och är anpassad för dig med funktionsnedsättning.

Målgrupp

Kursen är öppen för alla och tillgänglig för dig med funktionsnedsättning. Du måste ha grundläggande datorkunskap, vara intresserad av skapande arbete och personlig utveckling på olika plan.

Målsättning

Kursens övergripande mål är att öka dina kunskaper inom IT-området. Kompletterat med andra ämnen får du lära dig nya skapande uttrycksformer, samtidigt som du utvecklas socialt.

Arbetsmetod

Vi utgår från dina förutsättningar. Din utveckling och dina mål är viktigast, därför arbetar vi med individuella utvecklingsplaner och i mindre grupper.


Läs mer om kursens innehåll i kursbladet.

Kursfakta

Längd

1-2 läsår

Kursstart

26 augusti 2019

Ansökan

Senast 1 april –  läs om hur du söker här

Antagningsvillkor

Studiebesök med samtal och prova-på-dagar

Kontakt Skolkansli

För bokning av studiebesök/samtal samt frågor ang. ansökan

Kristina Lindblad
kristina.lindblad@furuboda.se
044-781 46 36

Kontakt kursledare

För frågor ang. innehåll i kursen

Roger Lennartsson
roger.lennartsson@furuboda.se
044-781 46 58

Ladda ner

Kursblad IT-kursen (pdf)