Musiklinjen

Pop/Rock/Soul

Har du ett stort musikintresse? Här har du möjlighet att under ett eller två år utveckla dina musikaliska färdigheter samt förbereda dig för vidare studier på musikhögskola. Du utvecklas individuellt, på det egna instrumentet och i samspel med andra. Konserter, seminarier och workshops med gästmusiker ingår i kursinnehållet.

Tillsammans med lärarna, som alla är verksamma musiker med gedigen utbildning och erfarenhet, får du utveckla dina musikaliska färdigheter teoretiskt och praktiskt, individuellt och i grupp.

Hur jobbar vi?

Vi arbetar i ensembler med 5-8 personer, innehållande trummor, bas, piano/keyboard, gitarr och sång. Instrumentalundervisningen sker individuellt medan andra ämnen tillämpas i grupp. Du kommer att få möjlighet att delta i konserter, seminarier, workshops samt fördjupa dig i olika projekt.

Genremässigt rör vi oss över Pop, Rock, Soul, Slick, Funk, Blues samt mycket annat och vi spelar allt från gamla klassiker till nyare musik. Du får naturligtvis själv vara med att styra genre/låtval och har chansen att fördjupa dig i din egen favoritmusik.

Vissa veckor har vi projektvecka, då vi fördjupar oss i en viss genre eller musik av en specifik artist/grupp. Vill du förbereda dig inför studier på musikskolan kommer du få personlig vägledning och förberedelse inför antagningsproven.


Läs mer om kursens innehåll i kursbladet.

Kursfakta

Längd

1-2 läsår

Kursstart

26 augusti 2019

Ansökan

Skicka in din ansökan via ansökningsformuläret senast den 1 april:
Ansökningsformulär Musiklinjen 2019-2010

Antagningsvillkor

Antagningsprov och intervju i april/maj

Kontakt Skolkansli

För frågor ang. ansökan

Kristina Lindblad
kristina.lindblad@furuboda.se
044-781 46 36

Kontakt kursledare

För frågor ang. innehåll i kursen

Mathias Tofte
mathias.tofte@furuboda.se

Ladda ner

Kursblad Musiklinjen (pdf)