Musikproduktion - distans

För dig som vill få grundläggande och vidare kunskaper inom musikproduktion. Du kanske skriver egna låtar och vill göra eller förbättra egna produktioner, är lärare och vill fortbilda dig eller vill lära dig för att arbeta med det – som hobby eller professionellt.

En person sitter vid en dator

Om kursen

Kursen ger dig kunskaper i ljudteknik samtidigt som du utvecklar din konstnärliga förmåga. Efter utbildningen ska du som deltagare ha fått en förståelse för och insikt i musikproduktionens olika delar samt erhållit förmåga att ta ett verk från idéstadiet till färdig produktion med välljudande resultat.

Exempel på innehåll i kursen:

  • Digitala verktyg inom musikproduktion
  • Mixteknik
  • Inspelningsteknik
  • Ljudlära och akustik
  • Låtskrivande och arrangering

Arbetsmetod och genomförande

Undervisningen sker i huvudsak på distans, så du som deltagare kan själv bestämma när du arbetar med uppgifterna. Tre gemensamma undervisningstillfällen är inplanerade under läsåret: två tillfällen i professionell musikstudio i Malmö och en uppstartshelg på folkhögskolan i Yngsjö.

Undervisningen sker via en nätbaserad plattform och gemensam kurslitteratur används i vissa moment. Som deltagare förväntas du ta ett stort ansvar för ditt eget lärande och dela med dig av dina kunskaper och ge feedback till de andra deltagarna i kursen.

Läs mer om kursinnehåll och genomförande i detta pdf-dokument:

 

Kurstillfällen

Uppstartsträff

23-24 augusti 2024 är det uppstartsträff på Furuboda folkhögskola i Yngsjö. Logi och måltider ingår i årsavgiften.

Studioträffar

Under läsåret sker kursträffar i inspelningsstudion Gula Studion i Malmö. Deltagarna delas upp i två grupper som har träff vid separata tillfällen. Boende under kursträffar ordnas av deltagaren.
 

Studiogrupp A: 15-16 november 2024 samt 14-15 mars 2025

Studiogrupp B: 22-23 november 2024 samt 21-22 mars 2025
 

Läsårskostnad

3 560:- I kostnaden ingår studiotid, mat och logi under uppstartsträff samt lunch och fika i studion. 
 

Krav

För att tillgodose dig utbildningen behöver du ha tillgång till dator med kamera, valfritt inspelningsprogram, ljudkort, mikrofon och en stabil bredbandsuppkoppling.
 

Ansökan

Du ansöker genom ansökningsformuläret här. 
Till ansökan bifogar du ett personligt brev samt ett arbetsprov. Arbetsprovet ska bestå av en valfri musikalisk inspelning där du är delaktig som låtskrivare eller musiker. Efter ett första urval kommer vi att genomföra en kortare intervju via videosamtal. Mer information finns på ansökningssidan.

Kontakta oss för mer information