Välkommen till Furuboda!

Furubodas anläggning i Yngsjö ligger mellan Kristianstadsslätten och den milslånga sandstranden som sträcker sig ända ner mot Österlen och Sandhammaren. Tallskogen runtomkring skolan har en gång planterats för att förhindra sanden från att driva in över åkermarken.

Kort historik

Den ideella Föreningen Furuboda startade 1959 -1960 då tomtmark förvärvades och kursgården byggdes. Andra advent 1960 invigdes kursgården. Under 60-talet hölls kurser och en stor lägerverksamhet byggdes upp. 1967 hölls den första folkhögskolekursen i samarbete med Önnestads folkhögskola och 1994 blev Furuboda en självständig folkhögskola.

Anpassade folkhögskolekurser och fritidsaktiviteter med inriktning för personer med funktionsnedsättning gjorde att hela anläggningen tidigt blev tillgänglig.

Boende & restaurang

Boende med drygt 90 bäddar, som under läsåren huvudsakligen fungerar som internat för våra folkhögskoledeltagare. Övriga tider finns möjlighet att boka rum för övernattning.
Restaurang öppen alla dagar med plats för 200 gäster.

Simhall

Simhall med allmänbad och rehabbad. I simhallen finns en liten bassäng med 33 grader och en större bassäng med med 29 grader.

Folkhögskolekurser

Det erbjuds ett antal folkhögskolekurser på Furuboda i Yngsjö. Under höst- och vårterminerna pågår våra långa kurser och under sommar och nyår erbjuds flera härliga korta kurser.

Aktiviteter och omgivningar

Miljön runt Furuboda inbjuder till aktiviteter. Här kan man jogga i skogen eller ta en skön promenader längs havet och avsluta med ett svalkande dopp. Cyklar finns att låna för en utflykt till den lilla medeltida staden Åhus. Det finns mycket att uppleva och det är nära till närmsta by. I by Yngsjö, som ligger 5 km från Furuboda, finner besökaren en glassfabrik en liten affär samt Värdshuset Kastanjelund.

Skip to content