Om gymnasieskolan

Furuboda gymnasieskola ligger vackert i naturen vid Skånes östkust. Med promenadavstånd till havet, egen simhall och gym, fritidsaktiviteter och undervisningslokaler ger Furuboda bästa tänkbara studiemiljö.

furuboda skola

Om gymnasieskolan

Internat

Skolan har ett internat där du som elev kan bo under terminerna. Kostnaden för boendet kan i vissa fall din hemkommun stå för. Internatet är bemannat och det finns alltid någon att vända sig till om man behöver det. Kontakta skolan för mer information.

 

Strandstugan - En blå byggnad vid en strand nära havet

Mat och sånt

Skolan har en fin matsal där lunch serveras dagligen. Det finns också möjlighet att köpa mellanmål eller varför inte en glass när solen skiner?

 

Gemenskap och lugna miljöer

På Furuboda finns många olika aktiviteter och en god gemenskap. Vi erbjuder en hemma-miljö under din studietid där vi delar både det som är glatt och det som är jobbigt. Vi har också utrymme för avskildhet och lugn. Det kan du få på ditt rum på internatet eller i något av våra ”tysta rum” där du kan vara själv en stund, koppla av och ladda dina batterier.

simhallen

 

Fritid

I Furubodas lokaler finns bland annat ett fritidsland med luftgevärsskytte, biljard mm. Vi har  simhall och ett gym. Våra duktiga fritidsledare ger stöd till en meningsfull och utvecklande fritid. Bussen till och från Kristianstad stannar precis utanför skolan.

Kontaktperson för mer information